Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SobaZaGosteMaribor: Interesni safari: Vtisi/Odtisi

7. novembra, 2022 16:00

7. 11. 2022 ob 16.00, Vetrinjski dvor in sprehod po mestu

Intersni Safari: Vtisi/Odtisi

Vabljen_a na InteresniSafari z aktualnia gostoma rezidenčnega programa SobaZaGosteMaribor Siryne Eloued in Hamza Chakroun. Dobimo se v ponedeljek, 7. 11. 2022, ob 16.00 na dvorišču Vetrinjskega dvora. Pridruži se nam pri diskusiji in dodaj svojo interpretacijo ali mnenje na začetni lokaciji ali kateri od postojank po mestu.

IntersniSafari je iskanje stičišča med temo raziskovanja gostujočega umetnika in lokalnim okoljem. Med sprehodom po mestu spoznavamo temo in o njej, v obliki predavanja na mestu in pogovora, iščemo sledi v prostoru.

Tokratna rezidenta, Siryne Eloued in Hamza Chakroun, se zanimata za sledi, ki jih lahko najdemo v prostoru, bodisi vidne, bodisi kot posledica širših socialnih vplivov. Iskali bomo vzorce na stenah, sence krošenj dreves in odtise, ki jih je za seboj pustila zgodovina. Pridružite se nam, da fenomene spoznamo skupaj!

poziv

Gostujoča umetnika SobeZaGoste Siryne Eloued in Hamza Chakroun zainteresirane vabita k sodelovanju. Zbirata ročno izdelane klekljane in kvačkane izdelke za veliko skupno umetniško delo.

Stare ali nove, osebne, podedovane ali nekje najdene. Kos ali več kosov, ki bi lahko služili kot televizijski prtiček, namizni prt, spodnje perilo ali otroška kapa. Zbiramo vse vrste del z iglo in kobilico po možnosti bele barve, kar pa ni obvezno. Ne glede na to, ali gre za tradicionalno čipko, gipur, kvačkanje itd. Če si želite, da bi si vaše delo samo izposodili, ga lahko skeniramo in vam ga vrnemo takšnega kot je.

Za prevzem nam do 9. 11. 2022 pišite na guestroommaribor@gmail.com ali jih prinesite v Pekarno Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 200 Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
7. novembra, 2022
Čas:
16:00
Kategoriji:
,