TRANCE DANCE

Karantena 30 Pobreška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Pred nami je solsticij. V naravi se vse napaja z energijo in se jača. Vabim, da spodbudimo svojo energijo in moč. Posvečanje ter obračanje pozornosti navznoter, gibanje in obreden prehod v poletnem Trance Dance obredu.

Pri Trance Dance obredu uporabljamo sodobne pristope; prevezo čez oči oz bandano, transformativno dihalno tehniko ter navdihujočo, spodbudno, močno perkusivno poudarjeno glasbo, da spodbudimo raziskovanje, ki nas celi. Potovanje Vlado Matela podpira s tolkali v živo. Trance Dance obred spodbuja naš razvoj skozi izkušanje. Razvoj naše duše.
Kako do vse svoje energije? Kako si prisvojimo svoboden izraz? Raziščemo svoje meje?
V globoki temi, s prevezo čez oči in sami s seboj se lotimo odnosa do lastnega bitja, bivanja in duše skozi gibanje. Z iskrenim gibanjem vstopimo v prostor, iz katerega izhajajo navdih, sanje, ideje, zdravje. V skupnosti z naključnim plemenom plesalcev, ki se zbere na obredu, izkušnja postane organska in naravna. Energija je gibanje, gibanje je ples, ples je energija.

Namen, ki si ga izberemo za obred, ozavesti delovanje v našem kontekstu. Skozi gibanje, vodeni skozi navdih izkušamo drugačen razplet. Izzove se stanje, kjer se prepustimo intuitivnemu gibanju sistema um/telo in se povežemo s svojim resničnim bitjem.
Trance Dance spodbudi duhovno prebujenje, umsko jasnost, telesno ozaveščenost in čustveno ugodno počutje.

Poletni Trance Dance bo v prostorih Plesne izbe Maribor, Pobreška c. 20, Maribor.
Prispevek za Trance Dance obred je 20/30€. Prijave so obvezne.
Priporočam udobna oblačila, ki omogočajo neomejeno gibanje, vodo in svojo prevezo za oči. Postavljen bo tudi oltar, za katerega si lahko prinesete vaš predmet moči.

Vabim z ljubeznijo in najboljšim namenom.
Edita Čerče, Trance Dance facilitator
www.trancedance.si

UMETNOST V GIBU – FOTOGRAFSKA RAZSTAVA SAŠE HUZJAKA

Karantena 30 Pobreška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Razstava "Umetnost v gibu" predstavlja presek delovanja fotografa Saše Huzjaka na področju plesa, kateri je osrednja tema šestega Tedna ljubiteljske kulture (17. do 26. maja), kot vseslovenske predstavitve ustvarjalnosti v sodobni družbi.

Umetniški program na otvoritvi razstave izvajajo: glasbenica Špela Huzjak, ter plesalki Anja in Nadja Spasovski (Plesna Izba Maribor). Prisrčno vabljeni!

Otvoritev razstave: petek, 17. 5. 2019 ob 18:00 v razstavišču Karlinia, Karantena (mansarda), Pobreška cesta 20, Maribor.

Razstava bo na ogled do 16. 6. 2019.

Teden ljubiteljske kulture JSKD izpostava Maribor

- - - - -

Saša Huzjak je rojen leta 1977 v Koprivnici (Hrvaška). Končal je študij informatike na Fakulteti organizacije in informatike v Varaždinu in se od takrat naprej poklicno ukvarja s spletnim in grafičnim oblikovanjem, programiranjem ter fotografiranjem.

S fotografijo se ukvarja že od mladosti, zadnjih deset let bolj intenzivno in profesionalno, predvsem s koncertno, plesno in odrsko fotografijo. Njegove fotografije so objavljene v številnih časopisih doma in v tujini, CD/DVD ovitkih, knjigah, plakatih in spletnih straneh. Od leta 2005 živi in dela v Mariboru.

Več informacij na www.sasahuzjak.com.