Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TRANCE DANCE

15. junija, 2019 19:00 - 22:00

Pred nami je solsticij. V naravi se vse napaja z energijo in se jača. Vabim, da spodbudimo svojo energijo in moč. Posvečanje ter obračanje pozornosti navznoter, gibanje in obreden prehod v poletnem Trance Dance obredu.

Pri Trance Dance obredu uporabljamo sodobne pristope; prevezo čez oči oz bandano, transformativno dihalno tehniko ter navdihujočo, spodbudno, močno perkusivno poudarjeno glasbo, da spodbudimo raziskovanje, ki nas celi. Potovanje Vlado Matela podpira s tolkali v živo. Trance Dance obred spodbuja naš razvoj skozi izkušanje. Razvoj naše duše.
Kako do vse svoje energije? Kako si prisvojimo svoboden izraz? Raziščemo svoje meje?
V globoki temi, s prevezo čez oči in sami s seboj se lotimo odnosa do lastnega bitja, bivanja in duše skozi gibanje. Z iskrenim gibanjem vstopimo v prostor, iz katerega izhajajo navdih, sanje, ideje, zdravje. V skupnosti z naključnim plemenom plesalcev, ki se zbere na obredu, izkušnja postane organska in naravna. Energija je gibanje, gibanje je ples, ples je energija.

Namen, ki si ga izberemo za obred, ozavesti delovanje v našem kontekstu. Skozi gibanje, vodeni skozi navdih izkušamo drugačen razplet. Izzove se stanje, kjer se prepustimo intuitivnemu gibanju sistema um/telo in se povežemo s svojim resničnim bitjem.
Trance Dance spodbudi duhovno prebujenje, umsko jasnost, telesno ozaveščenost in čustveno ugodno počutje.

Poletni Trance Dance bo v prostorih Plesne izbe Maribor, Pobreška c. 20, Maribor.
Prispevek za Trance Dance obred je 20/30€. Prijave so obvezne.
Priporočam udobna oblačila, ki omogočajo neomejeno gibanje, vodo in svojo prevezo za oči. Postavljen bo tudi oltar, za katerega si lahko prinesete vaš predmet moči.

Vabim z ljubeznijo in najboljšim namenom.
Edita Čerče, Trance Dance facilitator
www.trancedance.si

Podrobnosti

Datum:
15. junija, 2019
Čas:
19:00 - 22:00