Mariborska praln\’ca 5 – The dead keep it

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

VOL.05 – THE DEAD KEEP IT | hardtechno – schranz launderette + techno pre-wash session + after party | Date: Saturday, 28. May 2022 Location: Dvorana Gustaf, Maribor, Slovenia Time: 18.00 – 12.00 Age limit: 16+ Hardtechno launderete artists @ 21.00 VIPER XXL | Germany BARBERS | Italy GIGI | FoS MARC D'VIRUS aka MDV | FoS DOMNQ  Techno pre-gathering @ park behind ... Read more

13€

DANGEROUS MEETING 2019

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Tudi letos nebo šlo brez obveznega srečanja mariborske underground scene. Privatna zabava, ki vsako leto pritegne več tovrstnih oboževalcev, bo na standardni lokaciji v Gustavu! Ob dobri glasbi našega dj-a Obscure se bosta na odru predstavili še dve skupini. Naši severovzhodni rokerji BLACK HOLE RIDERS se bodo prvič predstavili v Gustavu. Prava glasba za ljubitelje malo manj težkega zvoka in naše zveste motoriste. Ob polnoči pa bo oder zasedla mariborska skupina DECATHOLICIZE s 30-letno tradicijo, ki je pred dvema letoma spet nabrusila inštrumente in želi predstavit svojo različico death-thrash metala. Pijača in hrana bosta kot vsako leto in tudi prispevek bo enak(10 eur). Zaželjene so glasbene želje, ki jih lahko objavljate na tej strani. Zaradi nabave hrane in pijače nam bi bilo v korist, da stisnete pridem, saj samo tako računamo na vas!
Se vidimo novembra!

KONCERT PICTURE GREY IN LIBUROA

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

SOLAR PULSE MUSIC PRESENTS:

Koncert, ki predstavlja težko pričakovano uradno premiero EPja zasedbe Picture Grey z naslovom You(th)! Udarno!!!!!

Skupaj s fantastično 5-člansko mariborsko rock zasedbo Liburoa, ki je pred kratkim prav tako izdala odličen prvenec z naslovom Stories from the Pavement!

PICTURE GREY:
Iva Flisar - vokal
Vane Cafnik - kitara
Vasja Bajde - kitara
Samo Šalamon - bas kitara
Denis Jančič - bobni

LIBUROA:
Tim Muršak - vokal
Niko Poštrak - kitara
Jure Gračner - kitara
Jaša Pavčič - bas
Tin Matuš - bobni

Na koncertu na voljo celoten merchandise (majice, CDji...)!!!!
Podprite mariborsko sceno in pridite!

Vstopnina: 5 EUR

HIDDEN DIMENSION

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

♛ ♛

Dobrodošli v skriti dimenziji, kjer bomo noč preživeli v temnih prostorih, temnih oblačilih in migali ob temnih ritmih. Tokrat gremo na temno stran elektronske glasbe... Welcome to the dark side !
________________________________________________

► LXS ◄ ( Remm )
• Fb : www.facebook.com/LxS.aka.Lexis
• Soundcloud : https://soundcloud.com/lexis
• Bio : Damir Ademi na domačih tleh ni neznanka. Je Dj in producent, zadnja leta je aktiven tudi kot član kolektiva Remm, ki vztrajno trese plesišča že skoraj 20 let. Je zelo izkušen artist, kar kaže tudi na to, da je bil velikokrat del velikih lineup-ov, tako doma, kot v tujini ( Brazilija, Italija, Španija, Belgija, Nizozemska, Ukrajina ) Za sabo ima ogromno izdaj, navsezadnje je svoje delo izdal pri priznani angleški založbi v lasti Adventa, Kombination Research. Je velik ljubitelj surovega,floor functional techno sound-a, kar zelo očitno kaže tudi pri svojem delu,kot producent.

► OMNIA VOX ◄ ( Sigma5, Tion )
• Fb : https://soundcloud.com/omniavox
• Soundcloud : www.soundcloud.com/jaklinovmint
• Bio : Alojz Gostenčnik se z elektroniko ukvarja že dobrih dvajset let. Časovni stroj ga je popeljal skozi številne nastope na festivalih, klubih in produkcijah. Deloval je pod celo paleto različnih psevdonimov, kot so Tion, VI/II, Luygi Van, Soter Amun, Fm505 in nedavno Omnia Vox kateremu trenutno posveča največ pozornosti. Leta 2017 je skupaj z Mind Machines ustanovil tudi samostojno založbo, ki nosi ime Sigma5 in se je v kratkem času povzpela v sam vrh slovenske podtalne elektronike.

► AFEKT MUSIC ◄
• Fb : www.facebook.com/AfektMusic
• Soundcloud : www.soundcloud.com/afekt-music
• Bio : Štajerski nezemljan, ki soustvarja mariborsko elektronsko sceno že dobrih 10 let. Njegovi seti so bili slišani že na vseh večjih festivalih po Sloveniji (Kurzschluss, Stellar Beat, Eco... ) Stil, ki ga je razvil, ne sledi nobenim trendom, zato ga loči od vseh ostalih. Glasba, ki jo ustvarja pa vibrira tako močno, da se z zvokom dotakne prav vsake celice v telesu in ko se vibracije premikajo v pravo smer, takrat veš da si AFEKT-ed with music

► THE FROG ◄
• Fb : www.facebook.com/13thefrog
• Soundcloud : www.soundcloud.com/thefrog
• Bio : Ko je prvič prestopil prag vsem znanega "Golovca", so ga prsti hitro zasrbeli, kmalu je kupil prve gramofone in počasi nabiral plošče. Pohvali se lahko z lastno produkcijo in več kot petnajstimi leti nastopanja. Odvisen od energije množice se zopet vrača v njemu dobro znano Pekarno.

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
/ Kje: Gustaf, Pekarna, Ob železnici 16, Maribor
/ Kdaj: Sobota, 26. Oktober 2019 ob 23:00

▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Prispevek : 7 €

KLUBSKI MARATON RADIA ŠTUDENT

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Karavana klubskega Maratona se letos ustavi v dvorani Gustaf s štirimi bendi. Bring on The Vanguards, GLOG, Pantaloons in Parliament Attack

Bring on the Vanguards
(Prerojeni novogoriški rock’n’roll swagger)
Novogoriški trio Bring on the Vanguards, ki je pred kakšnimi petimi leti s svojimi melodičnimi, umazanimi riffi že učinkovito tresel slovenske odre, a nato poniknil, se zdaj vrača v novi, prečiščeni in bolj osredotočeni podobi. Triletna pavza je bend od zvokov stonerske puščave zapeljala v smer bolj premišljenega in prefinjenega, a še vedno samozavestno nagruvanega raziskovanja ameriške garaže, s tem pa morda celo na prag nečesa res velikega.

GLOG
(Posthardkoraška poetična preganjavica)
Po nekaj letih skrivanja v kleti sta se Matija Širok in Gregor Vuga oziroma dvojec GLOG končno odločila napraviti prvi korak v svet. S kitaro, različnimi efekti in vokalom v svoji glasbi zrcalita žanre postrocka, posthardcora, eksperimenta in spoken worda z močnimi vplivi bendov, kakršna sta Slint in Ulver. Stojita pa tudi za močnimi besedili, ki nikogar, ki bo prisluhnil, ne bodo pustila mirno spati.

Pantaloons
(Hopa cupa brass bend s Primorske)
Trio Pantaloons je le kako leto star energičen kolektiv, ki v svoji glasbi spomni tako na svirke balkanskih trubačev kot na novo mladostno londonsko jazz sceno. Operirajo le s tubo, saksofonom in bobni, a vseeno si lahko privoščijo tripe v elektrofunk, dubstep, broken beat ali jazz. V svojem ubranem ritmu in kot najbolj plesno razpoložen člen letošnje klubske karavane Pantaloons nikakor ne bodo dopustili ravnodušja na obrazih poslušalcev.

Parliament Attack
(Novomeške punkrockerske pavlihe)
Parliament Attack je zgodba štirih veščih muzikantov, hudomušnežev iz dolenjske prestolnice, ki so se v slabih devetih letih obratovanja mnogim prikupili s svojim smislom za humor, polno vrečo idej in kovčkom zajebancij. Strumen punk rock format po potrebi opremijo tudi s poetičnimi baladami ali skoki v psihedelične vode, ki so obogatili njihova dosedanja dva albuma, vsekakor pa poživijo tudi njihove koncerte.

vstopnina: prispevki

CLOCKWORK + LAST STOP

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

CLOCKWORK (rock – Germany)
LAST STOP (rock - Slovenia)

Links:

CLOCKWORK
Facebook: https://www.facebook.com/clockwork.rockmusic/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=O1uQzyY-f-M&fbclid=IwAR3dZELXtQGWgpZpR-gcIjIfwJYiN1nCSLd72fYJKb_RX3d7CsILrlSIGmQ

LAST STOP
FAcebook: https://www.facebook.com/Last-Stop-519525141904811/

NEUROFUNK VS CROSSBREED / COUNTERSTRIKE

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

#AKCIJA / Counterstrike (JAR) / 18.10.2019 / Maribor
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Dvorana Gustaf Pekarna, Bass Fighters, Counterstrike
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Neurofunk vs Crossbreed event se vrača, tokrat prihaja mogočni Counterstrike iz Južnoafriške Republike! 🔥
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
/ Kje: Gustaf, Pekarna, Ob železnici 16, Maribor
/ Kdaj: Petek, 18. oktobra 2019 ob 22:00
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
>>>>>>>> LINE-UP <<<<<<<<
.:: Counterstrike (JAR) ::.
(Algorythm Recordings/PRSPCT Recordings/Eatbrain)
https://soundcloud.com/counterstrike

.:: Spencah ::.
(Bass Fighters/K4DNB)
https://soundcloud.com/spencahbf

.:: Aniline b2b Nukleus ::.
(Bass Fighters)
https://soundcloud.com/aveho
https://www.mixcloud.com/nukleus_dnb/

.:: Tsunami ::.
(Illegal kru)
https://soundcloud.com/tsunamidnb/

.:: Sub Tera ::.
(Divergent Society)
https://www.mixcloud.com/DivergentSociety/

.:: JF Havoc ::.
(Event Horizon)
https://soundcloud.com/jfhavoc/
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Za vizualni del eventa bo poskrbel VJMV (Maj Virant).
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
Damage: 10€
Starost: 16+
Vrata ob 22:00!
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
S PRISPEVKOM sodeluješ v kritju stroškov produkcije tega eventa, brez katerih realizacija ne bi bila možna. Stroški, katere mi kot organizator pokrivamo IZKLJUČNO od prispevkov (ali z lastnim denarjem) vključujejo: najem opreme, honorarje, potne stroške, “hospitality” artistom (prenočišče, hrana), najem prostora, party razsvetljavo, promo materiale in online promocijo, varovanje, osebje kluba (tehnika in prodaja vstopnic).
Mi kot organizator NE prodajamo pijač na tem eventu.
HVALA, ker artiste in nas podpiraš s prispevkom, in nam s tem omogočaš nadaljnje delovanje!

MARIBOR GRIND HELL

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Po' Metra Crijeva (cro), Inkubator Bukator (slo), Smeće od Smeća (slo)

Po’ Metra Crijeva so prvi in edini Ča-Metal bend™ bend. Na grind sceni so od leta 2003 in veljajo za prave legende spektakularnega nastopa v maskah in vsem kar spada zraven. Prihajajo iz Istre in tudi inspiracijo za glasbo in nastope jemljejo iz starih istrskih legend in mitov ter death metala in punka. Specialni gost grind spektakla bo svojevrstna legenda istrskega grinda Djed Mrz.

Inkubator bukator so na grind sceni od leta 1995 z vmesnim mrkom zaradi vojaškega stanja v bendu. Ponovno oživeli noisecore leta 2018. Kot sami pravijo ga žgejo na polno.

S.o.s. (Smeće od Smeća) so nastali v postojnskem Kontejnerju decembra leta 2017. Igrajo noisegrind, ki so ga ljubkovalno poimenovali scumcore. Na začetku so bend sestavljali trije člani, kasneje se jim je na Buka i Otpor festivalu pridružil se četrti član. Člani benda so: Oli (ex Anonimni Alkoholiki) - vokal, Jan - kitara, Slađo - kitara in Ivan - bobni.

TO KILL ACHILLES & THE WEIGHT OF ATLAS

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

TO KILL ACHILES (melodic post hardcore/metal – Scotland)
THE WEIGHT OF ATLAS (metalcore/post hardcore – Scotland)

Links:

TO KILL ACHILLES
Facebook: https://www.facebook.com/tokillachilles/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oybfvKUVX8E&fbclid=IwAR1miRyZMzyERRtUG9N-xl_hjd-VPuDVNR9LYK-qulAWu1poN-km278_eok

THE WEIGHT OF ATLAS
Facebook: https://www.facebook.com/theweightofatlas/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=omlG5ZbpVm4&fbclid=IwAR21lUyBzmX33BeLeyr1Chw1pqALq1-rj9Tmt2x_4Uqgad5RvgAFz3j09iY

FESTIVAL ETNIKA 2019

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

petek, 4.10.ob 20:30
- ANDREJ HRVATIN - solo
- KONTRA KVARTET
- POČENI ŠKAFI

sobota, 5.10. ob 20:30
- YATANU
- ČOMPE

STAINED BLOOD+AMBER LILIES

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

https://www.facebook.com/StainedBlood/
https://www.youtube.com/watch?v=Ypf6BBcOhvI
https://www.youtube.com/watch?v=XA9PhQZzHDU
https://www.facebook.com/AmberLilies/
https://www.youtube.com/watch?v=_kkyvofDvG0
https://www.youtube.com/watch?v=zU33HG1WkfM

SOLARPULSEMUSIC KONCERT: OKTTOBER / MADAME BRUMOWSKI

Dvorana Gustaf Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Madame Brumowski

je svež glasbeni kolektiv, ki ga sestavljajo štirje raznoliki, a uveljavljeni in izkušeni glasbeniki.
Stojan Kralj (bas kitara, kitara),
Aljaž Tulimirovic (kitara, baglama),
Špela Huzjak (violina, vokal),
Matjaž Lorber (bobni).
Skupaj delujejo od leta 2017. Z zasedbo raziskujejo zmesi razlicnih stilov pod katerimi so bili izpostavljeni (jazz, blues, rock, funk, reggae, indie, etno, klasika); poslušalci pa so njihovo glasbo opredelili kot melanholicni rock.
Skozi raznovrstna glasbena in druga umetniška izobraževanja ter delo (ustvarjanje, poustvarjanje) posameznikov v raznolikih zasedbah (Flaster, Djembabe, Brest, Tadej Vesenjak, Juice Connection, Cynicism managment, Magicni ljubavni tepih, Ground Zero, CZD, Na lepem prijazni, Libido, Dandrough, Helika) so clani skupine našli skupno glasbeno nit. Interpretacijo nekaterih "enostavnih" melodij pretransformirajo v komplicirane, neparne ritme kot tudi v harmonske vecplastne slike . V avtorski zasnovi posameznika, z fuzijo idej ostalih clanov ter polstenjem razlicnih žanrov, glasba zasedbe Madame Brumowski dobi popolnoma novo, svežo preobleko. Mešanje klasicnih ter jazz vplivov violinistke in kitarista - basista, etno - pridiha arabskega instrumenta baglame, sofisticiranih kitarskih vložkov - povezanih z vso zgodovino rockerske glasbe v 80ih, 90ih letih in vse do zdaj, minimalisticnega - melanholicnega vokala ter udarnega, natancnega in senzibilnega ritmiziranja tolkalca, pripelje do raznolike glasbe, ki jo kolektiv pojaca še z raznovrstnimi elektricnimi efekti na instrumentih in vokalu.
https://www.facebook.com/madamebrumowski/
https://soundcloud.com/madamebrumowski

__________________________________________

Okttober

Mariborski bend Okttober se po dolgem casu koncno vraca na oder Dvorane Gustaf in pocasi zacenja gibati prste in glasilke po poletnem dopust
Okttober so Milan Fras, pevec in kitarist, solo kitarist Nikola Stojanovic, basist in mag Sebastijan Roškaric in bobnar Gregor Božic.
Letos mineva že deset let, kar so se prvic sestali, leta 2015 pa so izdali tudi prvenec, album melanholicnega melodicnega rocka, z naslovom 10. Na njem je poleg uspešnice Lep dan še pesem tedna z Vala 202, Sem kakor ti, zgodba o iskanju srece izven nas, ki se tam ne skriva – Dlani in Poišci me v pravljici. Pravkar nastajajo nove skladbe, ki jih boste že lahko slišali na prihajajocih koncertih.
Vec informacij o skupini tudi na www.okttober.com, kjer so objavljena vsa besedila, povezava do albuma, koncertne informacije, fotografije in podobno. Na spletni strani je tudi povezava do digitalnega downloada albuma, ki je na voljo na vseh vecjih spletnih platformah za posredovanje glasbe (iTunes, Amazon, Google music, Deezer, CdBaby, ...).

Facebook: https://www.facebook.com/Okttober/
Twitter: https://twitter.com/Okttoberband
Instagram: https://www.instagram.com/okttober/

Okttober so:
Milan Fras, pevec, kitarist,
Nikola Stojanovic, solo kitarist,
Sebastijan Roškaric, basist,
Gregor Božic, bobnar.

🎧 Videospot: Lep dan
https://www.youtube.com/watch?v=ExckSO5BFjg

🎧 Videospot: Sem kakor ti
https://www.youtube.com/watch?v=DVMGdzQN96c

🎧 Videospot: Dlani
https://www.youtube.com/watch?v=dKC57M2vTf4

________________________________________

Koncert pa bo tudi praktičen preizkus znanja za fotografsko delavnico Saše Huzjaka!
https://www.facebook.com/events/502933147108814/

Saša Huzjak / Saša Huzjak photography
Zelo sem ponosen, da lahko končno objavim novico o Delavnici koncertne fotografije, katero bom imel 28. in 29. septembra 2019 v Mariboru, v sodelovanju z odlično ekipo spletnega iskalnika fotografov WishCAM, kateri so me pred kratkim intervjuirali za njihov odličen podcast.

Delavnica bo potekala v soboto in nedeljo, s tem da bo sobota bolj intenzivna :) Prvi dan bomo imeli teoretični del o koncertni fotografiji, zvečer pa bomo fotografirali nastop dva odlična mariborska benda - Okttober ter Madame Brumowski. V nedeljo pa bomo pregledali in pokomentirali izbrane fotografije iz koncerta. Delavnica koncertne fotografije bo tudi del programa Festivala fotografije Maribor 2019, kateri se bo dogajal septembra v Mariboru - celoten program Festivala je še v pripravi.

Več o delavnici, ter o načinih prijave si lahko preberete na WishCAM strani. Upam, da se vidimo! ;)

_____________________________________

Prispevek: 5€ (za dijake prost vstop)

Projekt Solar Pulse Music podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.