Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SOLARPULSEMUSIC KONCERT: OKTTOBER / MADAME BRUMOWSKI

28. septembra, 2019 20:30 - 23:30

Madame Brumowski

je svež glasbeni kolektiv, ki ga sestavljajo štirje raznoliki, a uveljavljeni in izkušeni glasbeniki.
Stojan Kralj (bas kitara, kitara),
Aljaž Tulimirovic (kitara, baglama),
Špela Huzjak (violina, vokal),
Matjaž Lorber (bobni).
Skupaj delujejo od leta 2017. Z zasedbo raziskujejo zmesi razlicnih stilov pod katerimi so bili izpostavljeni (jazz, blues, rock, funk, reggae, indie, etno, klasika); poslušalci pa so njihovo glasbo opredelili kot melanholicni rock.
Skozi raznovrstna glasbena in druga umetniška izobraževanja ter delo (ustvarjanje, poustvarjanje) posameznikov v raznolikih zasedbah (Flaster, Djembabe, Brest, Tadej Vesenjak, Juice Connection, Cynicism managment, Magicni ljubavni tepih, Ground Zero, CZD, Na lepem prijazni, Libido, Dandrough, Helika) so clani skupine našli skupno glasbeno nit. Interpretacijo nekaterih “enostavnih” melodij pretransformirajo v komplicirane, neparne ritme kot tudi v harmonske vecplastne slike . V avtorski zasnovi posameznika, z fuzijo idej ostalih clanov ter polstenjem razlicnih žanrov, glasba zasedbe Madame Brumowski dobi popolnoma novo, svežo preobleko. Mešanje klasicnih ter jazz vplivov violinistke in kitarista – basista, etno – pridiha arabskega instrumenta baglame, sofisticiranih kitarskih vložkov – povezanih z vso zgodovino rockerske glasbe v 80ih, 90ih letih in vse do zdaj, minimalisticnega – melanholicnega vokala ter udarnega, natancnega in senzibilnega ritmiziranja tolkalca, pripelje do raznolike glasbe, ki jo kolektiv pojaca še z raznovrstnimi elektricnimi efekti na instrumentih in vokalu.
https://www.facebook.com/madamebrumowski/

__________________________________________

Okttober

Mariborski bend Okttober se po dolgem casu koncno vraca na oder Dvorane Gustaf in pocasi zacenja gibati prste in glasilke po poletnem dopust
Okttober so Milan Fras, pevec in kitarist, solo kitarist Nikola Stojanovic, basist in mag Sebastijan Roškaric in bobnar Gregor Božic.
Letos mineva že deset let, kar so se prvic sestali, leta 2015 pa so izdali tudi prvenec, album melanholicnega melodicnega rocka, z naslovom 10. Na njem je poleg uspešnice Lep dan še pesem tedna z Vala 202, Sem kakor ti, zgodba o iskanju srece izven nas, ki se tam ne skriva – Dlani in Poišci me v pravljici. Pravkar nastajajo nove skladbe, ki jih boste že lahko slišali na prihajajocih koncertih.
Vec informacij o skupini tudi na www.okttober.com, kjer so objavljena vsa besedila, povezava do albuma, koncertne informacije, fotografije in podobno. Na spletni strani je tudi povezava do digitalnega downloada albuma, ki je na voljo na vseh vecjih spletnih platformah za posredovanje glasbe (iTunes, Amazon, Google music, Deezer, CdBaby, …).

Facebook: https://www.facebook.com/Okttober/
Twitter: https://twitter.com/Okttoberband
Instagram: https://www.instagram.com/okttober/

Okttober so:
Milan Fras, pevec, kitarist,
Nikola Stojanovic, solo kitarist,
Sebastijan Roškaric, basist,
Gregor Božic, bobnar.

🎧 Videospot: Lep dan

🎧 Videospot: Sem kakor ti

🎧 Videospot: Dlani

________________________________________

Koncert pa bo tudi praktičen preizkus znanja za fotografsko delavnico Saše Huzjaka!
https://www.facebook.com/events/502933147108814/

Saša Huzjak / Saša Huzjak photography
Zelo sem ponosen, da lahko končno objavim novico o Delavnici koncertne fotografije, katero bom imel 28. in 29. septembra 2019 v Mariboru, v sodelovanju z odlično ekipo spletnega iskalnika fotografov WishCAM, kateri so me pred kratkim intervjuirali za njihov odličen podcast.

Delavnica bo potekala v soboto in nedeljo, s tem da bo sobota bolj intenzivna 🙂 Prvi dan bomo imeli teoretični del o koncertni fotografiji, zvečer pa bomo fotografirali nastop dva odlična mariborska benda – Okttober ter Madame Brumowski. V nedeljo pa bomo pregledali in pokomentirali izbrane fotografije iz koncerta. Delavnica koncertne fotografije bo tudi del programa Festivala fotografije Maribor 2019, kateri se bo dogajal septembra v Mariboru – celoten program Festivala je še v pripravi.

Več o delavnici, ter o načinih prijave si lahko preberete na WishCAM strani. Upam, da se vidimo! 😉

_____________________________________

Prispevek: 5€ (za dijake prost vstop)

Projekt Solar Pulse Music podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Podrobnosti

Datum:
28. septembra, 2019
Čas:
20:30 - 23:30