SODOBNA/MODERN OTROCI 1 – BREZPLAČNA PREDSTAVITEV

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Delavnica je primerna za otroke 7 - 8 let. Delavnica skozi leto dobiva strukturo plesnega treninga, ki pa je še vedno obarvan igrivo in otrokom zanimivo. Delamo vaje, s katerimi se učimo osnovnih plesnih elementov, raziskujemo prostor (diagonala, tla, poskoki), predvsem pa želimo, da bi otroci pri svojem gibanju in izvajanju koreografij postali samostojni. Odrska orientacija glede na prostor in glede na soplesalce je temelj dobrega nastopanja, zato že najmlajše spodbujamo pri razvoju teh konceptov.

SODOBNA/MODERN ODRASLI – BREZPLAČNA PREDSTAVITEV

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Za vse, ki želite plesati in niste najmlajši, pedagoginja Ana Germ združuje lirične tehnike v klasu za odrasle. Modern tehnika v sodobni preobleki. Za lažjo predstavo lahko pomislite na stil Edwarda Cluga. Pravi plesni trening, ki ga privoščite svojemu telesu in duši enkrat na teden v prijetni družbi. Ne bo vam žal, če vsaj poskusite.

Ana Germ
Plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Ana Germ je svojo baletno izobrazbo pridobila na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor. Že v času šolanja sodelovala v klasičnih baletnih predstavah SNG Maribor, kot so Trnuljčica in Labodje jezero.
Nadaljevala je s študijem modernega in sodobnega plesa na Konservatorium Wien Privatuniversität na Dunaju, kjer je leta 2011 diplomirala z odliko. Po vrnitvi v Slovenijo je sodelovala v predstavah Kjare Starič Wurst, Mojce Ussar in Edwarda Cluga ter pričela s poučevanjem baleta na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer. V sezoni 2012/13 je na II. gimnaziji Maribor vodila plesno skupino II. gib. V isti sezoni se je pridružila Tovarishiji Dance Company na Centru plesa. Pod njihovim okriljem je ustvarila svojo prvo interdisciplinarno plesno predstavo deTERMINIRANI.

YOGA ZA OTROKE – BREZPLAČNA PREDSTAVITEV

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Zakaj z jogo začeti že v otroštvu? Otrokom z jogo pomagamo, da rastejo fizično, mentalno, čustveno in spiritualno, saj jim joga pomaga povezati se s sabo in drugimi s sočutjem, razumevanjem in jasnostjo.
Mali yogini na jogijskih potovanjih spoznavajo nov svet skozi različne tehnike umiritve, sproščanja, igre čuječnosti in pozornosti, zabavne igre (pri katerih krepimo moč celega telesa, ravnotežje, hitro odzivnost …), prepevajo znane in manj znane pesmi ob spremljavi ukulele ter spoznavajo jogijske asane preko zanimivih zgodb. Med uro joge uporabljam tibetansko bovlo, koshi zvonček, rainstick, naravne materiale in številna sredstva, ki imajo motivacijski namen, hkrati pa z njimi razvijamo številna področja – jezik, fino motoriko, matematične predstave, širimo obzorja, spoznavamo različne družbe in kulture, se vživljamo in izražamo v umetnosti.

SODOBNA/MODERN OTROCI 2 – BREZPLAČNA PREDSTAVITEV

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Delavnica je primerna za otroke 9 - 10 let. Delavnica skozi leto dobiva strukturo plesnega treninga, ki pa je še vedno obarvan igrivo in otrokom zanimivo. Delamo vaje, s katerimi se učimo osnovnih plesnih elementov, raziskujemo prostor (diagonala, tla, poskoki), predvsem pa želimo, da bi otroci pri svojem gibanju in izvajanju koreografij postali samostojni. Odrska orientacija glede na prostor in glede na soplesalce je temelj dobrega nastopanja, zato že najmlajše spodbujamo pri razvoju teh konceptov.

FELDENKRAIS AWARENESS THROUGH MOVEMENT – BREZPLAČNA PREDSTAVITEV

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Predstavitveno lekcijo bo vodila fizioterapevtka in licencirana Feldenkrais učiteljica Darja Šošterič.

Primerno za vse starosti, predznanje ni potrebno, dobrodošli pa tudi športniki, plesalci, gibalci. Na teh lekcijah se vsi učimo novih možnosti.

Dr. Moshe Feldenkrais (1904 - 1984) je bil izraelski doktor nuklearne fizike, imetnik črnega pasu v judu, predvsem pa genialec in vizionar. Zaradi lastne poškodbe kolena pri nogometu je razvil metodo, ki temelji na predpostavki, da bolečine in napačna drža izhajajo iz napačne rabe skeleta, ki pa jo je mogoče z njegovo metodo prevzorčiti. Lekcije Feldenkrais so lekcije zavedanja skozi gib (awareness through movement), dobro poznane po vsem svetu. Udeležujejo se jih tako ljudje, ki imajo bolečine v križu, hrbtu, kolenih - skratka, v sklepih ali vezeh, prav tako pa je metoda priljubljena pri osebah, ki se počutijo depresivno, anksiozno, ali pri osebah, ki si želijo zgolj zaznati več možnosti v svojem življenju. Metoda namreč omogoča komunikacijo z živčnim sistemom preko gibanja s pozornostjo. Vaje nimajo popolnoma nič skupnega z vadbo, ki bi vam oblikovala mišice, gre v bistvu za lekcije, skozi katere se vaše telo uči novih možnosti. Pri lekcijah smo na tleh in skozi specifične, a preproste gibalne vzorce sledimo navodilom učitelja. Udeleženci poročajo o zmanjšanju ali popolnem prenehanju bolečin, o večji vitalnosti in energiji v vsakdanjem življenju, tako pri različnih opravilih, športnih aktivnostih kot v medosebnih odnosih. Starost udeležencev je neomejena, tako kot naše možnosti v življenju. "Our only limitation is our belief that it is so." - M. Feldenkrais

ACRO YOGA – BREZPLAČNA PREDSTAVITEV

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Vabljeni na Akrojogo v Center plesa Maribor!

REDNI TERMINI bodo nato potekali vsak ponedeljek 17.30-19.00
in sredo 18.00-19.30.
Akrojam - ena sobota na mesec, po dogovoru, ni vodeno.
Vsi termini so primerni za vse stopnje.

Akrojoga
združuje elemente joge, akrobatike in tajske masaže. Skozi igro in zabavo se raztezamo, razvijamo mišice in ravnotežje. Uskladimo dihanje z gibanjem, sami in v paru. Delamo v skupinah, kjer je vsaj en varovalec, baza je stabilna in umirjena na tleh ter vodi letalca, ki je čvrst v zraku, se zaveda svojega telesa in zaupa. Ko osvojimo osnovne položaje, jih povežemo v tok, gibanje. Preizkusimo se v vseh vlogah. Vadimo "biti v trenutku" in ravnovesju z drugo osebo. Na koncu se sprostimo z masažo, ki ji pravijo tudi joga za lene.

Akrojam
je odprt prostor, kjer se družimo akro navdušenci, improviziramo, izmenjujemo trike in iščemo nove povezave. Jam ni voden, igramo se in raziskujemo.

Učiteljica Živa
ustvarja na področju cirkusa, gledališča, akrojoge, glasbe, plesa.. Končala je šolo uličnega gledališča ŠUGLA v Ljubljani in šolo za cirkus in gledališče CAU v Granadi. Akrojogo se je začela učiti pri Leteči jogi, kjer je tudi vodila svoje prve delavnice. Veliko pedagoških izkušenj si je nabrala pri Cirkokrogu. Nastopala je v raznih predstavah na slovenskih in tujih ulicah ter festivalih.

SODOBNA/MODERN TEHNIKA ZAČETNIKI – BREZPLAČNA PREDSTAVITEV

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Sodobna/modern tehnika beginners (začetniki) je delavnica, kjer se otroci in najstniki učijo osnovnih elementov in gibanj sodobne in modern plesne tehnike, dela v skupini ter skozi igro in ponavljanje postavljenih plesnih kombinacij urijo motorični spomin in razvijajo plesne sposobnosti. Cilj delavnice je spodbuditi otroke in mlade h gibanju in v njih prebuditi željo po lastnem izražanju skozi gib.

Delavnico vodi Maja Lamovšek, ki je diplomirala je iz plesa, odra in plesne pedagogike na Univerzi Anton Bruckner v Linzu ter se izpopolnjevala v Parizu na ACTS – Ecole de danse contemporaine de Paris iz Limon in Modern tehnike.

POLETNE PLESNO-USTVARJALNE URICE

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Za otroke od 1. do 5. razreda bodo od 1. do 5. julija 2019 na Centru plesa na voljo plesno-ustvarjalne delavnice, in sicer vsak dan med 9h in 12h. Otroka lahko zjutraj pripeljete, greste domov skuhat kosilo ali po opravkih in se ponj vrnete ob 12h. Med tem bomo za otroke poskrbeli mi in jim nudili raznolike delavnice.

Cena za vseh 5 dni za vse delavnice skupaj je 75 eur na otroka.

PROGRAM:

PONEDELJEK
9.00 – 9.50
Spoznavanje skozi igro
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 - 10.50
5, 6, 7 in…
11.00 – 12.00
Pobarvani plesni koraki

TOREK
9.00 – 9.50
Joga s Patricijo
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 – 11.15
Filcanje z Matejo
11.15 – 12.00
Risanje in barvanje

SREDA
9.00 – 10.00
Igre za dobro jutro
10.00 – 10.15
Pavza
10.15 – 12.00
''FB''
flipbook

ČETRTEK
9.00 – 9.50
Joga s Patricijo
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 – 12.00
Slikanje na tekstil

PETEK
9.00 – 9.50
Origami
9.50 – 10.00
Pavza
10.00 – 11.00
Hip hop z Nadjo
11.00 – 11.15
Pavza
11.15 - 12.00
Mini zabava

Za prijave in informacije nas kličite ali pišite na 031 772 912 oz. center.plesa@gmail.com.

MISIJA FUZIJA 2019

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Ekskluzivni plesni klasi na Centru plesa!
Spajamo različne plesne tehnike. Dobrodošli vsi, ki imate vsaj malo plesne osnove :).

KRAJ
Center plesa Maribor

ČAS
sobota, 9. 3. 2019

URNIK DELAVNIC
1.
10.45 - 12.15 Dvorana 3
SODOBNI PLES + JOGA (plesna joga)
Katarina Barbara Kavčič + Anja Kaloh

2.
12.30 - 14.00 Dvorana 2
AERIAL JOGA + BALET (aer balet)
Nina Smerdu + Ana Germ

3.
14.15 - 15.45 Dvorana 3
POLE DANCE + JAZZ BALET (pole jazz)
Tina Hohnjec + Zala Horvatič

4.
16.00 - 17.30 Dvorana 2
modern + hip hop (modern hop)
Monja Lorenčič + Nadja Krajnc

CENIK
1 klas - 8 eur
2 klasa - 15 eur ,
3 klasi - 21 eur,
4 klasi - 25 eur.

PRIJAVE IN INFO
center.plesa@gmail.com

HATHA YOGA Z NEŽO LOVŠE

Center plesa 7 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

TOREK 7.00 - 8.00 jutranje prebujanje s hatha yogo na Centru plesa v centru mesta (Tkalski prehod 7)
TOREK 17.00 - 18.00 hatha yoga na taborski enoti Centra plesa (Popovičeva 10, ŽTK, 2. nadstropje)
Obvezne prijave: center.plesa@gmail.com, 031 772 912
Več info: www.centerplesa.si
Cena: 28eur mesečni paket