#Ofsajd 27: Premor vs. ”premor”


Premor? Ga nujno rabimo? Ali bi še malo lige? Niti mi nismo šli iskati odgovora na to vprašanje, a vseeno se zdi, da je tokrat premor vendarle prišel v pravem času. Seveda najbrž za vseh deset klubov PLTS bolj kot za slovensko nogometno reprezentanco, ki se vrača v pogon. Ali pa v “premor”. Kakor vam drago.

S Klemnom sva se sprehodila skozi 26 krog PLTS, kjer večjih presenečenj, če smo iskreni, ni bilo. No, razen tega, da so Domžale spet igrale v roza dresih. Na vrhu dve zmagi, na dnu trije porazi. Pa Koper je vnovič menjal trenerja, čeprav se nam je Slavko Matić prav prikupil, a resda bolj še, ko je vodil Zavrč. Krka bi Mariboru skoraj pokvarila soboto, Rudar pa se še naprej bori s sodniki, tekmeci in krizo, zato bo njim premor gotovo prišel najbolj prav.

Amadej Žerak [Terror Boys] se je pošteno, flegmatično, severnoprimorsko razgovoril o Gorici, tako da je zdaj prišel tudi ta trofejni klub na vrsto s svojo zgodbo in navijači, ki letos pridno hodijo na gostovanja. Še lani je Gorici trda predla. Štirikratni državni prvaki nimajo številčne, vsekakor pa srčne navijače.

Pravi iber sprehod po reprezentančnem seznamu pa smo naredili s Tonijem Grudnom [MMC RTV Slovenija], ki pripravlja redno ponedeljkovo rubriko, kje so naše fuzbalske ladje. Hrabro, ostro, dostojanstveno o Srečku Katancu in njegovih izbrancih.

P.S.: Ofsajd #28 bo na sporedu že ta četrtek, po članski tekmi Slovenije z Makedonijo, Ofsajd #29 pa v torek, po veliki noči in tekmi s Severno Irsko.

***
RUMENI KARTON: Navijači v Kopru, ki so že zapustili sicer še zdaleč ne pretirano dobro obiskano Bonifiko. Še dobro, da so izhodna vrata blizu korner zastavice, ne?

RDEČI KARTON: Kanal A za prepozen vklop v Ljudski vrt na drugi polčas, ker oglasi. Še bolj škoda, da sta prenosa PLTS [zaradi Moto GP] prestavljen tako zgodaj ob vse daljših in toplejših dnevih.

HEROJ KROGA: Matjaž Sever [Krka] za re dobro opravljeno prvo tiskovno konferenco v Ljudskem vrtu.

UGOVARJANJE KROGA: Jan, Adela, neimenovani ljubitelji, donatorji in kreativni poslušalci Ofsajda.

GOL KROGA: Jure Balkovec [Domžale] & Lovro Cvek [Zavrč]

***
ZAPISNIK

Oddajo #Ofsajd o naši in vaši Prvi Ligi Telekom Slovenije najdete tukaj, kjer ste jo pravkar našli, kar je najbrž na iTunes, kjer nama lahko pritisnete kako, ajde, vsaj trojko in napišete kakšno taktično, po vsej verjetnosti pa ste na nas naleteli tudi na Soundcloudu in. SVa na facebooku, na tviterju še ne, predvsem pa pridno odgovarjava na ofsajd@urbani.si. Tam lahko tudi več izveste o tem, kako podpreti Ofsajd, da ga lahko ustvarjamo in izboljšujemo še naprej. Iskreno hvala vsem, ki ste to že storili!

Najdete pa nas tudi na Ajnfoh, Aufbix platformi urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!], o nas pa dobrodošlo razlaga tudi www.novimaribor.com. Sva koga ali kaj pozabila? Ja. Hvala, Boki Batina, GT22 & Rene Puhar za sodelovanje v oddajah, Marku Ulagi za logotip!

pltspodcast