#Ofsajd 26: S[m]odniki


Malo golov, veliko drame. Glavni (anti)junaki? Sodniki! Ja. Ojoj. Če so slabi, ne vidimo razloga, da ne bi tega povedali. Na glas in direktno. Kot Andrej Kastrevec.

Seveda smo pa v tokratnem Ofsajdu šli po dolgem in počez čez 25. krog PLTS. Skozi vseh pet tekem, se seveda bolj zadržali pri zmagi Maribora nad Rudarjem [0:3] in remiju Olimpije s Celjem [0:0]. A če mislite, da je napeto za naslov… Kako je šele za obstanek, kjer ima pet klubov 25 točk in ne ravno zavidljivo gol razliko v ligi, ki se je spomladi odločila, da bo skušala dobiti čim manj zadetkov.

Naš in vaš Klemen je tokrat povedal malo več o tem, kje so tokrat stali nekateri nogometaši Maribora, kje bi bilo dobro, da bi stali, in koga se je pozabilo ali povsem spregledalo.

Proti koncu oddaje smo že drugič s Primožem Cirmanom [Ofsajd #7] razpredali, analizirali in tudi ugibali, kaj in kako s Celjem, ki je po zmagi v Ljudskem vrtu še prečkasto remiziralo v Stožicah.

P.S.: V naslednjem Ofsajdu bomo skušali več pozornosti nameniti Domžalam in Gorici, kluboma, ki sta trenutno v najbolj varnem zavetju lestvice PLTS. Se priporočamo s predlogi za goste!

***
RUMENI KARTON: Obisk v Stožicah po derbiju [med 2.000 in 3.500, odvisno od vašega življenjskega nazora], pohvala Olimpija supporters za direktno kritiko na FB..

RDEČI KARTON: Remek delov sodnikov/gospodov Žnidaršiča [Gorica – Krško], Žganca [Rudar – Maribor] in Vinčića [Krka – Koper].

HEROJ KROGA: Milivoje Novaković, če je res povedal sodniku, da Džinić ni storil favla nad njim • Andrej Kastrevec [Krka], ki je tvegal še večjo kazen, ko je jasno povedal, da so na Portovalu videli sodniško sramoto.

UGOVARJANJE KROGA: Jan, Adela, Andrej, Denis in Simon ter vsi, ki ste pisali minule dni, poslušali prejšnjo oddajo kljub tehničnih težavam in nas hrabrili za naprej. Hvala!

GOL KROGA: Antonio Mance [Domžale], častna omemba Gregor Bajde [Maribor]

FLOP LIGE: 1. Zlatan Muslimovič [Koper vs Rudar, 24. krog] • 2. Milan Spremo [Celje vs. Krka 20. krog] • 3. Miha Zajc [Olimpija vs. Celje, 25. krog] • 4. Milivoje Novaković [Maribor vs. Olimpija, 24. krog].

***
ZAPISNIK

Oddajo #Ofsajd o naši in vaši Prvi Ligi Telekom Slovenije najdete tukaj, kjer ste jo pravkar našli, kar je najbrž na iTunes, kjer nama lahko pritisnete kako, ajde, vsaj trojko in napišete kakšno taktično, po vsej verjetnosti pa ste na nas naleteli tudi na Soundcloudu in. SVa na facebooku, na tviterju še ne, predvsem pa pridno odgovarjava na ofsajd@urbani.si

Najdete pa nas tudi na Ajnfoh, Aufbix platformi urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!], o nas pa dobrodošlo razlaga tudi www.novimaribor.com. Sva koga ali kaj pozabila? Ja. Hvala, Boki Batina, GT22 & Rene Puhar za sodelovanje v oddajah, Marku Ulagi za logotip!