Neja Rakušček: (Ne)sprejemanje sprememb. Presečišče telesne in ekološke grozljivke

TDgrozljivka-1024x818-1 +2 more

11. 7. 2024 ob 18.00, Stari sanatorij, Tyrševa ulica 19 Cikel Filmski žanri skozi družbeno kritiko v okviru trienala EKO 9: Oči v skali Neja Rakušček: (Ne)sprejemanje sprememb. Presečišče telesne in ekološke grozljivke V četrtek, 11. 7. 2024, te ob 18.00 vabimo Stari sanatorij na Tyrševi 19 na predavanje cikla Filmski žanri skozi družbeno kritiko, ... Read more

Prismojeni profesorji bluesa v Vetrinjcu

Vetrinjc - BarCoda +1 more

Slovenska glasbena skupina Prismojeni profesorji bluesa' igra blues, funk, r&b, ter podobne zvrsti, ki nas spominjajo na glasbo šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Kaj to pravzaprav pomeni? Malo jedače, veliko pijače ter ogromno zlomljenih src ter polomljenih palic, s krvjo premazanih strun ter pretrganih razmerij, ne glede na petek ali svetek.

Kuhinjska destilacija zelišč

Okolica / Rošpoh-del 157b, 2351 Kamnica

Delavnica o destilaciji zelišč v kuhinjskem destilatorju Kadar nas kdo vpraša, kdaj je najbolje obiskati delavnico destilacije zelišč, običajno povemo, da vsaj 2-krat. Prvič pred nakupom destilatorja, drugič pa po prvi destilaciji! Pri destilaciji je veliko drobnih trikov, ki jih ljubiteljski destilarji sami težje odkrijete. Prihranite si leta učenja na lastnih napakah in si pustite svetovati od izkušenih destilarjev. Čas je ravno pravi, da v sezoni rasti zelišč osvojite to uporabno znanje tudi vi! Da destilacija ni tako zapletena, vam bomo demonstrirali na našem 10-literskem bakrenem kotlu. Prepričali se boste, da jo zmorete tudi vi. Z vami bom izkušena destilarka, aromaterapevtka, avtorica in predavateljica EVA NEDELKO.

68€

Opera na Ptujskem gradu

Okolica / Ptujski grad, Slavnostna dvorana

Koncert mladih opernih pevcev, udeležencev ob zaključku operne akademije Medea Iassonidi MASTERCLASS FOR OPERA SINGERS, Ptuj 2024 z gosti komornim zborom KOR. Po uspelem koncertu OPERA NA GRADU in Masterclassu 2023, bo tudi letos na Ptuju v Slavnostni dvorani Ptujskega gradu zaključni koncert OPERA NA GRADU akademije Masterclass for Opera Singers Medea Iassonidi, Ptuj 2024, v soboto, 13. julija, ob 20.00. Udeleženci Masterclassa in nastopajoči so mladi operni pevci, ki bodo pod vodstvom coachinje grških korenin Medee Iassonidi in korepetitorke, ki letos prihaja iz Narodnega gledališča v Pragi, izvedli nekaj iz repertoarja, ki so ga pripravljali na Ptuju. Mednarodni Masterclass for Opera Singers, Ptuj 2024 se bo sicer začel že v soboto 6. julija, trajal pa bo do petka 12. julija 2024. Potekal bo v Minoritskem samostanu na Ptuju, ki je tako kot lani, prijazno odprl vrata udeležencem. Morda nas udeleženci presenetijo še s kakšnim nenapovedanim večernim nastopom v kateri od mestnih kavarn, tako kot lani, pa se še ne ve. V sklopu koncertov udeležencev masterclassa bo tudi koncert napolitanskih pesmi na gradu Borl, v nedeljo, 14. julija ob 19. uri. Vstop je prost.

FURIOSA: DEL SAGE POBESNELI MAX

Maribor center / Avditorij LGM +1 more

Filmska projekcija v okviru Letnega kina MinoritiGeorge Miller / ZDA, Avstralija, 2024, 148 min / angleščina s slovenskimi podnapisi Kultni režiser George Miller nas bo popeljal nazaj v svet norije na kolesih, poln neverjetnih kaskaderskih prizorov in postapokaliptične drame. V tej naustrašni adrenalinski pustolovščini Anya Taylor-Joy oživi mlado Furioso, ki se pogumno sooča s krutimi ... Read more

6€

Letni kino Minoriti: Furiosa – del sage Pobesneli Max

Maribor center / Avditorij LGM

Filmska projekcija v okviru Letnega kina Minoriti George Miller / ZDA, Avstralija, 2024, 148 min / angleščina s slovenskimi podnapisi Kultni režiser George Miller nas bo popeljal nazaj v svet norije na kolesih, poln neverjetnih kaskaderskih prizorov in postapokaliptične drame. V tej neustrašni adrenalinski pustolovščini Anya Taylor-Joy oživi mlado Furioso, ki se pogumno sooča s krutimi izzivi opustošenega sveta, v katerem glavno vlogo zatrašujočega zlobneža prevzame Chris Hemsworth. Predzgodba slavne franšize Pobesneli Max prinaša vpogled v začetek življenja te neustrašne junakinje in bojevnice in razkriva, kako je uspela preživeti v patriarhalnem svetu, kjer sta nasilje in moč edina zakona.

6€

Delavnica: Priložnosti za mlade podjetnike – tujce v Sloveniji

Kulturni inkubator

DELAVNICA DRESS FOR SUCCESSPriložnosti za mlade podjetnike - tujce  v Sloveniji. Vrednote, kultura, pravice, obveznosti. Programe za mlade podjetnike Društvo Dress for Success v Kulturnem inkubatroju Mladinskega kulturnega centra Maribor pripravlja delavnico na temo “Priložnosti za mlade podjetnike - tujce v Sloveniji”. Potekala bo v petek, 19. julija, ob 13.00 uri. Delavnica je namenjena mladim priseljenim osebam iz tretjih držav, begunkam in migrantkam.Priložnosti za mlade podjetnike v Sloveniji zajemajo široko področje, vključno z vrednotami, kulturo, pravicami in obveznostmi. Obstajajo številni programi, ki podpirajo mlade podjetnike pri njihovih prizadevanjih, kot so izobraževalne delavnice, mentorstvo, subvencije, posojila in druge oblike finančne pomoči ter svetovalne storitve. Pomembno je, da mladi podjetniki razumejo svoje pravice in obveznosti ter izkoristijo razpoložljive vire za uspeh v podjetniškem svetu.Cilji delavnice so informiranje o programih podpore za mlade podjetnike, spoznavanje vrednot in kulture podjetništva v Sloveniji, razumevanje pravic, obveznosti in zakonskih okvirov za podjetnike, predstavitev uspešnih primerov in strategij za podjetniški uspeh, mreženje in deljenje izkušenj med udeleženci.Delavnica je namenjena informiranju mladih podjetnikov o priložnostih in programih podpore v Sloveniji. Udeleženci bodo spoznali vrednote in kulturo podjetništva, pravice in obveznosti ter zakonske okvire, ki urejajo poslovanje. Na voljo bodo informacije o finančni in svetovalni podpori, postopkih registracije podjetja ter pravnih in davčnih zahtevah. Delavnica vključuje predstavitev uspešne mlade podjetnice, ki bo delila svoje izkušnje in nasvete. Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku s tolmačenjem v ukrajinščino, da se omogoči dostop do informacij preseljenim osebam iz Ukrajine.KAJ LAHKO PRIČAKUJETE:Udeleženci bodo spoznali naslednje teme: priložnosti in programi podpore za mlade podjetnike, vrednote in kultura podjetništva v Sloveniji, pravice in obveznosti podjetnikov, finančna in svetovalna podpora ter registracija podjetja, navdihujoča zgodba mlade slovenske podjetniceZAKAJ SE UDELEŽITI?Prejmi dragocene informacije in nasvete.Spoznaj zakonske okvire za poslovanje.Mreži se z drugimi mladimi podjetniki.Poslušaj navdihujoče zgodbe uspeha. PRIJAVE:Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku s tolmačenjem v ukrajinščino.Za prijavo prosimo pošljite SMS na tel. št. +386 70 668 045. Besedilo prijave naj vsebuje vaše ime, priimek in” delavnica 19. 07.” Prijave zbiramo do 15. julija oziroma do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno. Vstop je prost Ne zamudi te edinstvene priložnosti! Prijavi se zdaj in naredi korak proti svojemu podjetniškemu uspehu!