Featured Izpostavljen

Predstava Čarobna Orientalka 2

Maribor center / Dvorana Union, Prešernova ulica 3, 2000 Maribor

Z velikim veseljem vam sporočamo, da se bo dne 01.06.2024 ob 19. uri, zgodila predstava Čarobna Orientalka 2. Predstavile in zaplesale bodo čudovite skupine plesalk iz Maribora in Ptuja, med njimi so tudi deklice, Čarobne Vilinke. Zaplesale bodo tudi gostje iz Kamnika društva Bayani, s čudovito, vrhunsko plesalko, koreografinjo in učiteljico orientalskega plesa Natašo Kočar. Na predstavi bodo zaplesali tudi moški, ki bodo predstavili arabsko folkloro, izjemno zanimiv ples - dabke. Srčno vas vabimo na ogled v dvorano Union v Mariboru. Vsi se zelo veselimo in verjamem, da boste uživali ob lepi orientalski glasbi, prelepih, čutnih plesalkah in močni moški energiji plesalcev. Več informacij o vstopnicah najdete tukaj.

Godzilla Tribute Band

IntimniOder.GT22

IntimniOder.GT22 Godzilla Tribute Band je kolektiv, zbran zato, da reši svet. Zato, ker si ga želimo. Zato, ker ga moramo. Svetu držimo ogledalo. Pravzaprav ni ogledalo tisto, kar držimo. Je mnogo več. Smo mnogo več. Mi smo snovalci vesolja. Mojstri obreda, ki nastaja pred vašimi očmi. Pripovedovalci zgodbe, ki jo moramo deliti s preostalim svetom. ... Read more

Festival Lent 2024: Mariborske zgodbe

Maribor center / Dvorana Ondine Otta Klasinc - SNG Maribor

60. celovečerna predstava Akademske folklorne skupine Študent Začetki delovanja Akademske folklorne skupine Študent segajo v leto 1964. So ena večjih in kakovostnejših skupin v Sloveniji, kar dokazujejo tudi številna priznanja, ki so jih prejeli doma in na festivalih v tujini. Med temi sta tudi Zlata plaketa Zveze kulturnih organizacij Maribor in Zlata Maroltova plaketa za folklorno dejavnost, najvišje priznanje za folklorno dejavnost v Sloveniji. Mariborske zgodbe so slike v času, so zgodbe iz zgodovine mesta. S projektom se skupina poklanja in zahvaljuje mestu, v katerem ustvarja. Projekt se ne bo končal s celovečernim koncertom ob 60 letnici; živel bo naprej in rasel. Koreografije bodo postale del stalnega repertoarja skupine. Prve koreografije, ki jih bomo predstavili, so prvi oris zgodovine mesta Maribor. Izbrali smo obdobja, ki si časovno sledijo-od prvih poselitev območja pod Pohorjem ob Dravi do prve omembe uradnega imena, razvoja meščanstva in industrijskega razcveta, vse do leta 1964, ko je bila ustanovljena AFS.

10€