Featured Izpostavljen

Maribere: Fugato

Projektni prostor Freske

V štirinajstih kratkih zgodbah Veronika Simoniti opiše najrazličnejše oblike bega. Vsem protagonistom je skupno, da ne vztrajajo v nevzdržnih situacijah, ampak raje zbežijo. Med sabo se pa liki vseeno precej razlikujejo glede na okoliščine iz katerih bežijo in načine bega - fizičen, duševen ali karkoli vmes.

Featured Izpostavljen

Slikoviti svetovi Luigija Kasimirja

Galerija Media Nox

Razstava Mladi kustos 2024Slikoviti svetovi Luigija KasimirjaGalerija Media Nox, Maribor, 10. 1. 2024–15. 2. 2024 Študenti 3. letnika dodiplomskega študija na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru v Galeriji Media Nox razstavljajo izbrana dela na Ptuju rojenega grafika Luigija Kasimirja (1881–1962). Že za časa svojega življenja evropsko priznan umetnik je zapustil kakovostne grafike, ki so nastale kot spomini na njegove domače kraje, potovanja v bližnje in tudi bolj oddaljene kraje (Bruck, Salzburg, München, London, Rim, New York in drugam) ter kot dokumenti vojnega opustošenja. Na razstavi so predstavljene skrbno izbrane romantične vedute in grafike s pomembno dokumentarno vrednostjo. Mladi kustosi: Marko Balažič, Monika Gerečnik, Ana Pleteršek, Rebeka Prelog, Jan Slaček, Lara Tumpej, Lucija ZemljičOtvoritev razstave bo v sredo, 10. januarja, ob 18. uri v Galeriji Media Nox. Vabljeni!

Komorni orkester iz Stuttgarta

Maribor center / Dvorana Union (Prešernova ulica 3, Maribor)

3. koncert Orkestrskega cikla 2023/2024. Komorni orkester iz Stuttgarta je v desetletjih od svojega nastanka leta 1945 pod ambicioznim vodstvom izjemnih dirigentov razvil prepoznaven zvok, ki uspešno valovi tako v glasbi baroka kot tudi v najširši paleti sodobnega zvena. Srčika orkestra so godala, vendar se zasedba zlahka razraste, tako kot tudi njeni raznoliki koncertni programi, ki segajo vse do simfoničnega obsega. Koncertni projekti so tesno prepleteni z osebnostjo vsakokratnega gostujočega solista. Praviloma gre za izjemne glasbenike, kot to velja za trikratnega prejemnika nagrade gramophone, violinista in dirigenta Thomasa Zehetmairja. Zehetmair slovi po svojem strastnem in dinamičnem dirigentskem slogu. Vodil je mnoge najboljše orkestre na svetu, vključno z Londonskim simfoničnim orkestrom, Kraljevim orkestrom Concertgebouw in Bavarskim radijskim simfoničnim orkestrom. Komorni orkester iz Stuttgarta vodi od leta 2019.

17€