Na klopci pod belo magnolijo

 

Draga zlata ribica.

Končno sem tudi jaz prišla na vrsto, da mi izpolniš tri želje. Do sedaj mi je nekako uspevalo reševati stvari brez tvojega posredovanja, zdaj pa vseeno ne gre več. Verjetno te ljudje prosijo za uresničitevbolj ali manj nenavadnih želja. Upam, da boš lahko izpolnila tudi moje. Čeprav jaz imam prav posebne želje. Le takšne, da bo v mestnem parku spet veselje. Sem ti zraven napisala, kaj točno si želim, da ti bo delo šlo malo hitreje. In ker vem, da lahko izpolniš samo tri želje, te prosim za naslednje: 

  1. Želja – neskončna večnost

Želim si neskončno večnost zelenega okolja in sivih potk. In pisano cvetje vsepovsod. Uredi še tista dva prekrasna paviljona, da ne bosta tako brez pomena. Če boš imela čas, jima dodaj še kak zanimiv program, da bosta bolj zaživela. Ali pa, da bo od tam zvenela kakšna prijetna glasba. Prenovo potrebujejo tudi talne plošče, da bo lažje za hodit in postavljat koše. Neskončno naj bo zelenih dreves, da večno bo trajal krošenj ples. Krošnje so namreč kot zavese, ki skozi različne letne čase odkrivajo in zakrivajo pogled na ulice. Vodni parki za živali so pa že prenovljeni, le tu in tam premalo peščeni. 

  1. Želja – neomejena svoboda

Želim si neomejeno svobodo misli in duha. Ustvarjanje okolja, v katerem bo prostor za ljudi in živali. Mlajše in starejše. Živahne in umirjene. Saj razumeš, a ne? Najdi še kak prostor za piknik, po možnosti ne tam, kjer je ribnik. Nekaj prostora za športni duh in morda še narisano ploščo za šah. Pa na figure ne pozabi. Takšne, ki niso pretežke. Tam, kjer so tisti bazeni slabe energije, naj se kakšna umetniška duša razlije. Posedanje na klopci je sicer krasno, a le kadar ne dežuje in je vreme jasno. Naredi še kakšno takšno kamnito hiško kot je tista, kamor hiti vsa voda. Takšno, ki poleti hladi sladoled in limonado, pozimi pa greje čaj in kavo. Pa postavi jo malo nižje in bližje promenadi. 

  1. Želja – čarobna palica

Za konec si želim še čarobno palico. Z njo bom uredila še tisto malo, kar bo pri prvih dveh željah neizpolnjeno ostalo. Če se ti zdi, da sem preveč zahtevna, potem namesto moje čarobne palice izpolni še drugim tri želje. Vsak si želi kakšno spremembo. Nekaj novega in uporabnega. Lahko ti naredimo skupen seznam in potem samo črtaš, kar ti je že uspelo postoriti. Pa sebi ustvari še kak nov akvarij. 

Joj, ribica zlata. Če tebi vse tole uspe, potem bo mestni park prostor za vse. Naj ti ne zmanjka volje in energije za delo, pa bo šlo vse dobro skozi. V primeru, da rabiš še kakšen nasvet ali idejo, pa le vprašaj. Najdeš me na klopci pod belo magnolijo. 

Hvala za uresničitev želja. 

Ljubiteljica parka.

P.S. Poletje bo kmalu tu.