Kako pobegniti iz sobe v šestdesetih minutah?

 

Napisati članek, v katerem ne smem povedati, kaj točno sem delala, je velik izziv. Enako velik izziv je bil razlog za pisanje članka. S skupino marljivih piscev smo obiskali Roomaze oz. sobo pobega. Razumljivo je, da vam ne morem izdati, kaj se je dogajalo tam, saj potem za vas ne bi bilo smiselno, da greste tja. Edino, kar vam lahko povem, je, da je bila to zelo zabavna in napeta bitka s časom. 

Priti iz sobe, kjer ne poznaš izhoda, ni enostavno. Nisem pa želela izvedeti, kaj se zgodi, če iz sobe ne pridem pravočasno. V skupini nas je bilo pet, vendar ne vem, ali je bilo to dobro ali slabo. Pet ljudi. Pet načinov razmišljanja. Pet možnosti, da pridemo iz sobe. Najtežji del je bil najti izhodiščno točko in od tam nadaljevati. Vsakič, ko smo uspeli rešiti uganko, smo se neučakano ozrli po sobi, da bi videli, kje se je kaj na novo pojavilo. Precej težav mi je povzročalo preveliko osredotočanje na posamezen del sobe, ker sem zato zlahka spregledala tisto očitno. Spomnim se nekega trenutka, ko smo vsi brezciljno hodili po sobi gor in dol in iskali namig za rešitev uganke, ki bi nas pripeljal korak bliže izhodu. In ja. Na koncu smo ga našli. No, malo pred iztekom šestdesetih minut. Sem si prav oddahnila. Dejansko se je v sobi veliko dogajalo. Ne spomnim se, kdaj sem morala nazadnje tako zelo razmišljati, iskati logične povezave med predmeti in usklajevati mnenje z ostalimi člani skupine. Odštevanje časa pa je vse skupaj še otežilo. Bolj kot smo se približevali koncu igre, bolj sem imela občutek, da ne morem več jasno razmišljati. Nič več ni bilo logično, smiselno, pravilno. V takem primeru je bolje, da igro igra skupina, ker smo se mi odlično dopolnjevali. 

Občutek, ko smo našli izhod, je bil nenavaden. Vesela sem bila, da smo prišli ven, pa vendar sem si hkrati želela nazaj. Še dobro, da smo imeli priložnost preizkusiti obe sobi.  Nad igro sem bila navdušena. Res poklon tistemu, ki je sestavil/pripravil koncept sobe. Vse te uganke in namigi pa premišljeni zvočni in svetlobni efekti. Res neverjetno. Prava mala pustolovščina, ki si jo zagotovo želim še kdaj ponoviti.