Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ZALA KRALJ & GAŠPER ŠANTL

8. februarja, 2019 22:00 - 23:59

Ob kuturnem prazniku, en teden pred EMO, z izjemnima Zalo in Gašperjem, na domačem “dvorišču”.

Zala Kralj & Gašper Šantl je dvojec, ki povezuje dva mlada in perspektivna glasbenika. Njuno sporočilo tiči v pristnosti, sprejemanju, nerodnosti in ljubezni.

Duo ustvarja glasbo, ki je sestavljena iz veliko metafor, ki so še kar razumljive in s katerimi se ni težko poistovetiti. Skozi glasbo Zala in Gašper izražata neko razumevanje, želita pa si ustvarjati vzdušje, v katerem se vsak lahko počuti sprejetega. Bodi to kar si in delaj kar si želiš.

Zala Kralj & Gašper Šantl sta za svojo prvo pesem Valovi prejela zlato piščal za skladbo leta. V 2018 sta naznanila sodelovanje z založbo Universal Music Group. Najraje združujeta komercialno z alternativnim, morda v tem tiči razlog, da gresta na EMO 2019.

/ VIDEO
Zala Kralj & Gašper Šantl – Valovi https://www.youtube.com/watch?v=pilqnFC3rQE
Zala Kralj & Gašper Šantl – Baloni https://www.youtube.com/watch?v=U_D2_zSZJfo
Zala Kralj & Gašper Šantl – S teboi https://www.youtube.com/watch?v=lcrjzPZmryA

/ PRESS
Mladina – V svetu valov, balonov in lisic
MMC – Zala Kralj in Gašper Šantl: So Valovi pop? Zdaj so.
Magoa – Zala Kralj and Gašper Šantl
STOP – Dvojica, ki v domači glasbeni prostor vnaša drugačnost

/ VSTOPNICE
V prodaji od 21. 1. 2019 v MC Pekarna.

/ BESEDE V NOTAH
Dogodek organizira Društvo IndiJanez v sklopu cikla Besede v notah. Namen cikla je izpostaviti izjemna besedila v glasbi slovenskih avtorjev.

Delovanje Društva IndiJanez sofinancirajo: Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Javni sklad za ljubiteljske kulturne dejavnosti, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ŠOUM.

Foto z naslovnice: Tilyen Mucik

Podrobnosti

Datum:
8. februarja, 2019
Čas:
22:00 - 23:59

Čeprav je minilo samo leto odkar sta prvikrat svojo glasbo predstavila javnosti, nam po zmagi na EMI 25. slovenska predstavnika na Evroviziji, pevko Zalo Kralj in multiinštrumentalista in pisca pesmi Gašperja Šantla, zagotovo ni več treba predstavljati kot novost na slovenski glasbeni sceni. Gašperjeve eterične kompozicije in kitarski vložki v sozvočju s presunljivim glasom Zale Kralj se nas dotikajo z mesta stika morja in neba. Kantavtorski pristop v sozvočju elektronike in odlične lirike nas iskreno povabijo v intimo tega, kar sta: čudovito ustvarjalna, rahločutna in navdihujoče posebna glasbenika. Vabljeni.

Fotografija: Ana Šantl
Vstopnica: 12 ,- predprodaja na blagajni SALONA UPORABNIH UMETNOSTI, 15 ,- na dan dogodka.

Podrobnosti

Datum:
8. marca, 2019
Čas:
20:30 - 23:30