Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MARŠ 29: BODY SAYS NO, AKAMI

8. februarja, 2019 21:30 - 9. februarja, 2019 00:30

Pred davnimi, davnimi časi (no, pa saj niso tako zelo davni) se je na 8. februar rodil en mali radio. Bil je to radio malo bolj posebne sorte in svojeglav. Včasih so ga kar iznenada popadli nekakšni tiki ali pa nedostojanstveni izbruhi krohota (no, pa saj niso bili tako zelo nedostojanstveni). Nekaterim njegovim sovaščanom se je zdel preveč nenavaden, pa so nad njim zamahnili z roko, “marš”. Zdravniki so mu potihem napovedovali bolj kratek čas na tej zemlji. A glej ga zlomka, letos Mariborski radio Študent – MARŠ obhaja že svoj 29. rojstni dan in falot je zdrav. Le rasti še zmeraj ni prenehal in se zdaj včasih malo zaletava v okvirje vrat. Prešerno vas vabimo v dvorano Gustaf (kjer imajo visoka vrata) da bomo z MARŠem praznovali ob koncertu dveh obetajočih, udarnih slovenskih glasbenih zasedb po njegovem izboru!
Do takrat pa lahko svojo glasbeno radovednost seveda potešite na 95,9 MHz ali www.radiomars.si/live.

Nastopajoči na MARŠ 29:

Body Says No
Zasedba, ki izvaja avtorsko glasbo, prepojeno z raznolikimi podžanri rock glasbe. Zasedba je nastala leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). Leta 2018 so izdali 3 songs oz. tri pesmi in odigrali prvi koncert, v Trstu. Pridružil se jim je še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah. Člani bendov delujejo ali pa so delovali v zasedbah kot so Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavjen in Zmajev rep.

https://www.facebook.com/BodySaysNo/

Akami
Eksperimentalni post – grunge – avant – pop noise – rock – psychedelic – alternativna zasedba, ki se enako dobro počuti tako v popu kot v avantgardi. Slovenskemu občinstvu se je najprej predstavila kot finalistka Klubskega maratona Radia Študent v letu 2014 in od takrat nanizala precej koncertov po Sloveniji. Za imenom Akami je na začetku stal le Domen Slovinič, goriški glasbenik. A ‘one-man band’ se je spremenil v kvintet, ki je leta 2017 izdal prvenec Sunburnt. Akami na albumu Sunburnt sestavljajo Domen Slovinič na vokalu in električni kitari ter kot avtor vse glasbe in besedil, Brigita Gračner na klaviaturah in vokalu, Samo Pavlica – Linč na električni kitari, Martin Ukmar z basom in Kristijan Buzeti za bobni.

https://www.facebook.com/akami.band/

Vstopnina: 5 €

Podrobnosti

Začetek:
8. februarja, 2019 21:30
Konec:
9. februarja, 2019 00:30