Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Za materinski dan – vaza ali vrček

6. marca 17:00 - 19:30

Na lončarski delavnici bomo v prostoročni tehniki zvijanja kačic iz gline izdelali večjo vazo ali vrč za vodo. Delavnica je primerna tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki ste glino že kdaj imeli v rokah. Izdelki bodo pripravljeni, odžgani in poglazirani do materinskega dne ( 25. marec), tako da bodo lahko lepo darilo dragim mamam ob njihovem prazniku. Na delavnici se bomo osredotočili na obliko izdelkov ter na obdelovanje površine z različnimi modelirskimi tehnikami.

Omenjena ustvarjalna tehnika resnično omogoča ogromno kreativnosti, zato bomo skupaj zagotovo izdelali čudovite in neponovljive izdelke!


Cena na osebo: 45,00 €. Vsi materiali so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. Mesto na delavnici si zagotovite s plačilom kotizacije.

eva.prepeva@gmail.com


O mentorici:

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je leta 2015 odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začnem ukvarjat s keramiko.

Ta jo sicer spremlja že od majhnega, ko je opazovala svojega očeta pri vrtenju lončarskega vretena. Ob njegovih kipcih, vazah in loncih sta rasla tudi njeno navdušenje in ljubezen do gline, tega nadvse pomirjujočega naravnega materiala, ki ponuja neskončno ustvarjalnih možnosti.

Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter, ki ga raziskujem skozi (večinoma) prostoročne tehnike.

V njeni delavnici v Mariboru nastaja tako nakit, kot tudi ostali kosi uporabne ter dekorativne keramike.


Dogodek organizira Eva Prepeva v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
6. marca
Čas:
17:00 - 19:30
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor