Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Z LJUBEZNIJO NAD MESTOM

10. maja, 2019 17:00 - 18:30

Zbirališče: Vznožje Piramide (razpotje)
Datum in ura: petek, 10. maj, ob 17:00
Organizator: Društvo Hiša!, IPOP

V okviru marčevskega Festivala sprehodov, smo del naše pozornosti usmerili na Piramido, grič, kjer se je pričela pisati zgodovina mesta. Iskali smo ideje in rešitve, se prvič srečali z vsemi deležniki in skupaj uvideli, da si želimo lepše Piramide vsi.
V petek, 10. maja bo središče dogajanja ponovno Piramida. Podali se bomo na sprehod med mestnimi vinogradi, vse do vrha, kjer se nam odpre čudovit pogled na mesto. Skupaj bomo zaznavali izzive Piramide, o njih razpravljali ter si izmenjevali ideje o tem, kako bi jih odpravili in s tem izboljšali podobo te pomembne mestne vrednote. Sprehod je namenjen vsem občanom mesta Maribor, pa naj bodo to tisti, ki živijo pod gričem, ga obiščejo pogosto ali mogoče samo enkrat na leto.

Kakor sta bila nastanek in usoda mesta pod gričem v preteklosti odvisna od gradu na njem, je tokrat nadaljnja zgodba Piramide odvisna od mesta in ljudi, ki v njem živijo in jim je zanjo mar; da bo Maribor ponovno s ponosom gledal na svoj Marchburch in mestni vinograd na pobočju griča.

Sprehod organizira društvo Hiša! V partnerstvu z IPoP – Inštitutom za politike prostora in v sodelovanju z Mestna občina Maribor.

Sprehod poteka v okviru projekta Prostor javnosti – Partnersko urejanje prostora, ki spodbuja vključevanje javnosti pri urejanju prostora. V okviru projekta potekata 2 procesa vključevanja javnosti – na Piramidi in na Obalni cesti med Izolo in Koprom (v partnerstvom z društvi Pina in Prostorož).

Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor. Več o projektu si lahko preberete tukaj. https://ipop.si/2018/08/14/prostor-javnosti-partnersko-urejanje-prostora/

Podrobnosti

Datum:
10. maja, 2019
Čas:
17:00 - 18:30