Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

VJLab

17. maja, 2022 00:00 - 25. maja, 2022 00:00

Spoznajmo osnove VJ-anja: vse od konceptualne zasnove, kreativnega procesa in izvedbe projekcije. Spoznali bomo zakonitosti tehnične izvedbe, se naučili rokovati s projektorjem, sodelovali v procesu vizualne zasnove projekcije in se poglobili v programsko orodje za VJ-anje in video mapiranje.

Delavnice bodo potekale v sklopu štirih srečanj
  • 17. maj: Osnove VJ-anja + vpogled v programsko orodje
  • 18. maj: Priprava vsebin za projekcijo
  • 24. maj: Kreativni proces in zasnova projekta + delo s projektorjem
  • 25. maj: Osnove video mapiranja
Delavnica je brezplačna, a je zaradi omejenega števila mest, potrebna prijava na linku: https://www.1ka.si/a/3f9e8446

Udeleženci bodo osnove VJ rutine spoznali preko teoretičnega dela in praktičnih vaj. Vključeni bodo v proces priprave vsebin namenjene projeciranju na pročelje stavbe, ter sodelovali pri načrtovanju in izvedbi video mapinga, ki se bo zgodil v okviru odprtja Festivala Borštnikovo srečanje ter festivala Jazz ma mlade v mesecu juniju.

Za udeležbo na delavnicah je potreben prenosnik z HDMI izhodom ter nameščenim programom Resolume Arena 7. Program je na voljo na povezavi – https://resolume.com/download/

O mentorici

Vita Kolar je multidisciplinarna ustvarjalka, ki deluje na področju vizuala, v statični in dinamični obliki. Njeno ustvarjanje se udejanja z interdisciplinarnim pristopom k vizualnim praksam. V svojih delih raziskuje interakcije med različnimi mediji in formati, sprejema novo in jih meša s klasičnim, retrospektivo. Njeni vizuali so živahni in dinamični, temeljijo na eksperimentalnem ozadju, vendar jih pogosto olajšajo elementi pop kulture.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
17. maja, 2022 00:00
Konec:
25. maja, 2022 00:00
Kategoriji:
,

Organizator

kons