Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

konS ≡ VJ delavnica / 16+

17. maja, 2022 17:00 - 25. maja, 2022 19:00

Platforma konS in MKC Maribor v mesecu maju vabimo na edinstveno delavnico VJ-anja in video-mapiranja, namenjeno mladim od 16. leta naprej, v sklopu katere se bomo pod budnim očesom mentorice Vite Kolar skozi 4 srečanja naučili vse od osnovnih orodij do kreativnega procesa in končne izvedbe. Pridruži se nam!

Udeleženci/ke VJ delavnice se bodo na delavnici seznanili z osnovami VJ-anja, vse od konceptualne zasnove, kreativnega procesa in izvedbe projekcije. Spoznali bodo zakonitosti tehnične izvedbe, se naučili rokovati s projektorjem, sodelovali v procesu vizualne zasnove  projekcije in se poglobili v programsko orodje za VJ-anje in video mapiranje.

Delavnice bodo potekale v sklopu štirih srečanj na lokaciji Kulturnega inkubatorja (Koroška cesta 18)

  • 17. maj / 17:00 – 1. delavnica / Osnove VJ-anja + vpogled v programsko orodje
  • 18. maj / 17:00 – 2. delavnica / Priprava vsebin za projekcijo
  • 24. maj / 17:00 – 3. delavnica / Kreativni proces in zasnova projekta + delo s projektorjem
  • 25. maj / 17:00 – 4. delavnica / Osnove video mapiranja

Delavnica je brezplačna, a je zaradi omejenega števila mest, potrebna prijava na tem linku: https://www.1ka.si/a/3f9e8446,

Udeleženci bodo osnove VJ rutine spoznali preko teoretičnega dela in praktičnih vaj. Vključeni bodo v proces priprave vsebin namenjene projeciranju na pročelje stavbe, ter sodelovali pri načrtovanju in izvedbi video mapinga, ki se bo odvil v okviru otvoritve Borštnikovega srečanja ter festivala Jazz ma mlade v mesecu juniju.

Za udeležbo na delavnicah je potreben prenosnik z HDMI izhodom ter nameščenim programom Resolume Arena 7. Program je na voljo na povezavi – https://resolume.com/download/

V kolikor se potrebuje pomoč pri namestitvi programske opreme, bo mentorica za vsa vprašanja in tehnično pomoč na voljo uro pred začetkom delavnic.

O mentorici

Vita Kolar je multidisciplinarna ustvarjalka, ki deluje na področju vizuala, v statični in dinamični obliki. Njeno ustvarjanje se udejanja z interdisciplinarnim pristopom k vizualnim praksam. V svojih delih raziskuje interakcije med različnimi mediji in formati, sprejema novo in jih meša s klasičnim, retrospektivo. Njeni vizuali so živahni in dinamični, temeljijo na eksperimentalnem ozadju, vendar jih pogosto olajšajo elementi pop kulture.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
17. maja, 2022 17:00
Konec:
25. maja, 2022 19:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator