Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

URBAN & 4 + KROKAR

3. junija, 2022 21:00 - 23:00

URBAN & 4

Damir Urban, nekdanji frontman kultne reške rockovske skupine Laufer, ki je razpadla sredi devetdesetih let, je kmalu zatem ustanovil zasedbo Urban & 4, v katero je vključil še štiri uveljavljene reške glasbenike. Laufer je bil pretežno kitarski bend, ki je izhajal iz postpunkovske tradicije, glasbeni izraz skupine Urban & 4 pa je bil opazno drugačen in manj surov. Urbanov vokal in njegova pojava sta poznana po celotnem Balkanu in tudi širše, njegovo surovo energijo na odru pa dopolnjujejo štirje sijajni glasbeniki.

Damir Urban je glasbenik in umetnik, ki se prvenstveno izraža skozi glasbo, pa tudi skozi igro in slikanje. Njegova glasba in karizma privlačita poslušalce povsem različnih profilov, koncerti Urbana in četverice so »umetnost v malem«, vestno razgrajenih detajlov in skrbno izbranih glasbenih sodelavcev. Z vsakim koncertom potrjujejo svojo povezanost s publiko, izvedbam pesmi pa se popolnoma predajo in vidno uživajo v nastopu.

Stojijo za dobro znanimi hiti, kot so ‘Odlučio sam da te volim’, ‘Spelujem ti ispriku’, ‘Kundera’, ‘Mjesto za mene’, ‘Mala truba’, ‘Astronaut’. Publika rada glasno prepeva z bendom, koncerti pa se redno zaključujejo z ovacijami. Delo na novem albumu pa razkazujejo s pesmima ‘Dirigent’ in ‘Kuća sjećanja’, ki sta postali del njihovega koncertnega repertoarja.

Urban & 4 so:
– Damir Urban, vokal
– Luka Toman, kitara
– Sandi Bratonja, bas
– Marco Bradaschia, bobni
– Saša Markovski, klaviature

KROKAR

Projekt KROKAR je glasbena formulacija treh ljudi, ki jih glasba že lep čas ne pusti na miru, v kakršnemkoli smislu že…

…vsak po svojih poteh so skozi leta sodelovanj v različnih bendih in projektih ugotovili, da se je nabralo kar nekaj glasbenega materiala, ki se ni udejanil. Skupna misel jim je bila, da bi bilo škoda, če bi ti osnutki zbledeli vnemar. Še vedno polni ustvarjalnega entuzijazma so pričeli sestavljat, komponirat, aranžirat … muzicirat!!

Člani:
– Danijel Rajh, bas
– Denis Jančič, bobni
– Vasja Bajde, kitara


Vstopnice so na prodaj pri šanku kluba vsak dan od 18. do 22. ure, razen ob nedeljah in praznikih. Število early bird vstopnic je omejeno.


Organizator dogodka je Društvo IndiJanez ob podpori Mestne občine Maribor, Urada Republike Slovenije za Mladino pri MIZŠ in Hostla Pekarna – HOP, Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
3. junija, 2022
Čas:
21:00 - 23:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Mc pekarna

Organizator

MC Pekarna