Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Brezplačna delavnica pravilnega dihanja

4. junija, 2022 00:00

(Za)dihajmo z Barbaro Tanze

Kot že ptički čivkajo, Codovci letos prvič organiziramo Vocal camp. Da pa lahko čivkajo, je pomemben dober glas. Podobno je pri naši človeški vrsti. In da bo Coda Vocal camp vsaj v enem delu dostopen čisto vsem, bomo v soboto, 4. junija, v svoje vrste povabili strokovnjakinjo za optimalno dihanje, Barbaro Tanze. Pridružite se nam na 2-urni brezplačni delavnici pravilnega dihanja v Hostlu Pekarna, ki gosti naš intenzivni pevski vikend.

O delavnici

Spoznali bomo najpomembnejše dihalne mišice in njihovo funkcijo pri petju. S praktičnimi vajami bomo raziskovali, kaj je podglasilčni pritisk (subglottal pressure) in kako vpliva na naš glas. Fun fact: Barbaro smo enkrat že gostili! Na daljavo se nam je pridružila v sklopu virtualnega (Z)mešanega festivala in nam pokazala, kako lahko s pravilnim dihanjem premagamo tremo pred nastopanjem.

delavnica pravilnega dihanja coda vocal camp barbara tanze

Kdo je Barbara Tanze?

Barbara Tanze ima dolgoletne izkušnje kot operna pevka v glavnih vlogah, kot koncertna pevka ter kot igralka v različnih produkcijah po Evropi. Že od leta 2004 poučuje solo petje ter dikcijo na javnih ter zasebnih glasbenih inštitucijah.

Certifikat za 1. stopnjo MDH Breathing Coordination je pridobila leta 2014, 2016 je sledil certifikat višje stopnje. Dodatna izobraževanja je končala iz Foundations in Myofascial Release and Laryngeal Massage metode Walta Fritza ter Neuro-Vocal Method Meredith Colby.

Barbara je zunanja sodelavka inštituta za Modern Vocal Training v Malagi, kjer uči funkcionalno anatomijo ter dihalno koordinacijo za učitelje petja. Leta 2020 je postala del ekipe Art of Breath, ki ponuja izobraževanje na področju dihalne mehanike, fiziologije in zmogljivosti za športnike. Od istega leta naprej tudi sodeluje s The Sing Space kot Senior Vocal Coach, mentorica za dihanje in antatomijo ter učiteljica petja za operne delavnice.


Za finančno podporo pri izvedbi delavnice si aplavz zaslužita Mladinski kulturni center Maribor in Mestna občina Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
4. junija, 2022
Čas:
00:00
Kategoriji:
,

Organizatorji

KUD Coda
Mkc Maribor