Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TRIO CON BRIO IZ KØBENHAVNA

3. decembra, 2019 19:30 - 22:00

Trio con Brio Copenhagen svojega mednarodnega ugleda ne kuje zgolj z očarljivo poletnim imenom. V dvajsetih letih svojega delovanja (okroglo obletnico glasbeniki praznujejo prav letos) so se v danski prestolnici živeči korejski sestri, violinistka Soo-Jin Hong in violončelistka Soo-Kyung Hong, ter danski pianist Jens Elvekjaer vedno budno odzivali na sporočilnost del, ki jih izvajajo, ter na dojemljivost občinstva, ki mu jih namenjajo. Zato koncerte tria že vse od začetkov prežarjata iskriva radovednost in svežina.

Strokovna kritiška imena navdušujejo njihove interpretacije osrednjih del bogatega repertoarja za klavirski trio, se pravi Beethovna, Schuberta in Brahmsa, ki jih trio obuja z razumevanjem njihove brezčasnosti in s tem aktualnosti. Na koncertih Tria con brio nihče ne more trditi, da je komorna glasba namenjena zgolj poznavalcem nekega oddaljenega glasbenega obdobja, ravno nasprotno, trio jo pred nami dela sodobno in relevantno.

Glasbeniki stik s poslušalstvom poglabljajo na Festivalu komorne glasbe v Københavnu, ki so ga soustanovili in ga umetniško vodijo. Pri tem poseben pomen namenjajo sodelovanju z nordijskimi skladatelji ter se tako vpenjajo še v sodobna kompozicijska gibanja.

V želji, da bi poslušalstvu omogočili lažjo potopitev v glasbene svetove, ki jih podajajo, sporede svojih koncertov pogosto uglašujejo na posebno temo. In tako bo tudi v Mariboru. Čaka nas mistično razpoloženje, ki ga bo začrtalo delo izjemnega danskega skladatelja Pera Norgarda, razgrnili pa deli L. van Beethovna in D. Šostakoviča.

✨ 2. koncert Komornega cikla 2019/2020

Izvajalci:
Trio con Brio Copenhagen
Soo-Jin Hong, violina
Soo-Kyung Hong, violončelo
Jens Elvekjaer, klavir

Spored:
Ludwig van Beethoven: Klavirski trio v D-duru, op. 70, št. 1, »Duh«
Per Nørgård: Čar
***
Dmitrij Šostakovič: Klavirski trio št. 2 v e-molu, op. 67

✨ Več informacij: http://bit.ly/2U6HW90

Podrobnosti

Datum:
3. decembra, 2019
Čas:
19:30 - 22:00