Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

CELOVEČERNI KONCERT RAZSVETLJENJE

7. decembra, 2019 19:00 - 21:00

V soboto, 7. decembra 2019, bo ob 19. uri v mariborski Minoritski cerkvi potekal koncert Razsvetljenje. Akademski pevski zbor Maribor z dirigentko Tadejo Vulc bo med drugim krstno izvedel zmagovalno skladbo Natečaja za nove zborovske skladbe APZ Maribor, prav tako skladbe, ki jih je strokovna žirija predlagala za izvedbo. Na koncertu bo gostovala Vokalna skupina Vikra Glasbene matice Trst pod vodstvom Petre Grassi. Vstopnina znaša 10 €, vstopnice so na voljo na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor.

Koncert Razsvetljenje je del istoimenskega projekta, v okviru katerega bo med 9. in 13. decembrom izveden tudi Laboratorij za skladatelje in raziskovalce zvoka. Vodila ga bosta Vulčeva in Saša Vollmaier. Še prej bo APZ nastopil na Slavnostni Akademiji KUD-a Študent, 1. decembra se jim bodo na odru Dvorane Union pridružili bivši dirigenti in bivše generacije pevcev.

Akademski pevski zbor Maribor deluje kot sekcija Kulturno umetniškega društva Študent. Zbor je nastal leta 1964, trenutno ga sestavlja 48 mladih pevcev in pevk. V zadnjih dveh letih se je trikrat uvrstil v finale Grand Prix tekmovanj, leta 2018 v bolgarski Varni in italijanskem Arezzu, letos pa je zasedel tretje mesto na domačem Gallusu. APZ Maribor že osmo sezono vodi Vulčeva.

Podrobnosti

Datum:
7. decembra, 2019
Čas:
19:00 - 21:00