Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Tilen Pepevnik: slikarska razstava AZUL

19. avgusta 18:00 - 20:00

Tilen Pepevnik je vizualni umetnik, ki primarno ustvarja v tehniki akvarela. Vedute, arhitekturo in tihožitja v njegovih slikah spremljata dinamičen izraz in edinstven umetniški jezik, ki poudarjata kontrastnost in zgovornost te slikarske tehnike.

Enako velja za razstavo AZUL, ki pomeni več kot le modro: njen koncept govori o miru in upanju za boljši jutri skozi tihožitje, mesto in vodo.

V razstavišču MC-ja bodo od petka, 19. avgusta, do četrtka, 15. septembra, na ogled umetnikova izbrana dela. Tilen bo na dan otvoritve razstave za obiskovalce pripravil tudi demonstracijo slikanja, v okviru katere si boste lahko pobliže ogledali, kako akvarelna slika nastane oziroma kako izgleda njegov umetniški proces.

Razstavo si boste lahko ogledali vsak dan med obratovalnim časom kluba.

O AVTORJU:

Vizualni umetnik in akvarelist Tilen Pepevnik se z likovno umetnostjo ukvarja že od malih nog, zadnjih šest let pa je posvetil slikarski tehniki akvarela.

Njegov slikarski jezik temelji na tradicionalnem akvarelnem slikanju s sodobnim pridihom. Glavna inspiracija njegovih del so zgradbe, mesta in morja, lepoto pa najde tudi v tihožitjih, portretih in aktih.

Akvarel dojema kot “svobodno tehniko, kjer je nadzor popolnoma odveč, saj slikaš z obarvano vodo, med samim slikanjem pa kar hitro ugotoviš da je najbolje, če pustiš sliki, da se naslika sama.” Prav ta edinstveni izraz bo v prihodnjih tednih na ogled v MC Pekarna.

https://www.artopolis.si/@tilen_pepevnik
https://www.instagram.com/black.as.your.soul/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
19. avgusta
Čas:
18:00 - 20:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Mc pekarna