Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SVET’ VEČER

24. junija, 2020 20:00 - 22:00

IGRA ZA DVA IGRALCA IN ENO URO. PRVA UPRIZORITEV TEATRA NA KULNU.
Kriminalka. Aktualno. Zanimivo. Prefinjeno.
Nataša Barbara Gračner in Vlado Novak v kriminalni zgodbi, za katero upamo, da ni tudi aktualna.
Zgodba o posamezniku, njegovi svobodi in državi.
Prva slovenska uprizoritev.

Najava predstave: Nataša Barbara Gračner • Najava predstave: Vlado Novak
TEATER NA KULNU. GLEDALIŠČE S SRCEM.
V Narodnem domu Maribor smo krizo, ki jo je na kulturnoumetniškem področju povzročil virus korone, sprejeli kot izziv. Preizpraševanje, kakšne prireditve je v teh negotovih časih smotrno načrtovati, da bi s čim manj ovirami in čim prej našle pot do občinstva, je obrodilo sadove in zasnovali smo nov cikel gledaliških dogodkov, pri katerem ne stavimo na velikost dvorane, bogato scenografijo in impresiven tehnični park, temveč na žlahtnost vsebine in neposrednost sporočila.

Rodil se je Teater na kulnu. Golo, morda celo malce surovo, a zato še kako pristno gledališče je našlo svoj kotiček v kleti Narodnega doma, v prostorih, iz katerih smo za vzpostavitev odra pred mnogimi leti morali najprej počistiti kupe premoga.
Teater na kulnu je gledališče brez blišča, a z velikim srcem, ki žari, kot je nekoč žarel premog v peči, ki je grela Narodni dom. »Gledališče od blizu«.
Kaj bo ponudilo? Pester nabor žanrsko raznolikih predstav, s široko paleto gledaliških poetik in govoric, vendar s skupnim imenovalcem, ki ga ob kvaliteti tvori intimen, pristen stik med igralcem in gledalcem.

Podrobnosti

Datum:
24. junija, 2020
Čas:
20:00 - 22:00