Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SLO 2 UK

17. novembra, 2023 20:00

Vabljeni vsi navdušenci kolesarstva in snowbordanja na premiero filma o dobrodelnem kolesarjenju in prav tako po “predolgem” premoru tudi premieri dveh borderskih filmov.

-SLO 2 UK – Dobrodelno kolesarjenje iz Slovenije v Anglijo.
3. avgusta sta se Alice in Žiga podala s kolesi na pot iz Maribora do Southamptona v Angliji, kamor sta prispela 2. septembra.
Svojo 2030 kilometrsko in 31. dnevno pot sta posvetila Alicinemu očetu, saj je pred desetimi leti izgubil borbo s krvnim rakom.
Na pot proti Angliji sta se odpravila z namenom, da bi pomagala zbirati prispevke za dobrodelne namene za bolnišnico kjer se je njen oče zdravil ter za Southampton charity in Anthony Nolan charity. Na njuni poti pa sta se uspešno povezala tudi s Slovenskim združenjem bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, UKC MB.
Cilj njunega dobrodelnega kolesarjenja je ozaveščanje in zbiranje denarnih sredstev za boljšo celostno oskrbo bolnikov z rakom tako v Angliji, kot Sloveniji.

– Snowboard filma Layers & Cake (“sloji in torta”)
Kot vsako leto Nitro predstavlja nov film prejšnje zimske sezone.
Layers & Cake (Sloji in torta) ”Nenavadna kultura snowboardinga”. Filma ponujata hiter vpogled v trenutno stanje globalnega deskanja na snegu preko dokumentarnega filma in klasičnega akcijskega/pustolovskega filma o snowboardingu. Nemogoče je prikazati vse plasti deskanja na snegu v enem projektu, kljub temu pa upamo, da bo ta filmski duo navdihnil veterane snowboardinga in tudi tiste, ki ne snowbordajo, da pogledajo globje in sami odkrijejo sloje in radosti snowboardinga.

Sloji snowboardanja podpirajo trenutno stanje deskanja na snegu, ki omogočajo profesionalcem, da gredo ven in naredijo “vizualno torto”, v kateri lahko uživamo vsi mi v skupnosti snowborderjev! Globlji, kot so sloji, boljša je torta.

Layers & Cake sta filma Nitro snowboards in Pablo Films v koprodukciji Red Bull Media House-a.

______________________________________________________________________

Premiera filmov bo v dvorani Vetrinjskega dvora, v 1. nadstropju, galerija slik SLO2 UK v predprostoru, after-party pa sledi v Vetrinjcu – BarCoda z DJ Shelly-em.

VSTOPNINE NI – ZBIRAJO SE PROSTOVOLJNI PRISPEVKI.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
17. novembra, 2023
Čas:
20:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjc – BarCoda

Organizator

Žiga Erlač