Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Sitotisk na tekstil z Nino Holc

25. maja 10:00 - 13:00

Znan pregovor pravi: “Obleka naredi človeka!” Zato bodimo unikatni in si Dan mladosti popestrimo z ustvarjanjem edinstvenih tekstilnih izdelkov. Spoznajmo tehniko sitotiska in raziskujmo svet čarobnega prelivanja barv, v katerega nas bo popeljala mentorica delavnice Nina Holc, diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil.

Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Izdelajmo si unikatno tekstilno vrečko ali drugi kos oblačila
  • Spoznajmo tehniko sitotiska in posebnosti ustvarjanja vzorcev
  • Spoznajmo svet barv in oblik umetnice Nine Holc

Nina Holc bo predstavila tiskarska sita, skozi katere vzorec pretisnemo na blago. Udeleženci delavnice bodo spoznali, kako se zmeša tiskarska pasta, kaj je rakelj in kako nastane sito za sitotisk. Izmed vzorcev, ki so na sitih, si bodo udeleženci delavnice lahko vzorec natisnili na tekstilno nakupovalno vrečko, ki jo bodo dobili na delavnici. Natisnjeni vzorec se bo lahko tudi ročno pobarval in dopolnil v različnih tehnikah poslikave.

Opomba: Udeleženci naj bodo oblečeni primerno za ustvarjanje, ker barvaste nesreče na oblačilih niso izključene. Tiskarske paste so sicer delane na vodni osnovi, zato niso koži nevarne.

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha. Dodatno ponudbo pijače lahko preverite tudi v Vetrinjc BarCoda, ki bo odprt v času MARSovih ustvarjalnih sobot.


Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite in sicer s plačilom kotizacije do 23. 5. 2024.

Cena: 16,00 € / osebo, 23,00 € / družino (do 2 odrasla in do 3 otroke). Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org


O mentorici:

Nina Holc je diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil, ki se ukvarja z gledališkimi kostumografijami in oblikovanjem za lastno blagovno znamko NI (nikoli isto / never identical). Kot kostumografinja je sodelovala tako s poklicnimi kot tudi ljubiteljskimi. Oblačila in modni dodatki NI so unikatni in izdelani z veliko pozornosti do detajlov. Najbolj poznane so rute s cofki, ki so čudovit modni dodatek, prav vsaka od njih pa ima svoj značaj. V zadnjem času se Nina veliko
posveča tudi ustvarjalnim delavnicam, ki so namenjene predvsem otrokom.


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z ustvarjalko Nino Holc.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
25. maja
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

nina holc