Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SAMO LJUBEZEN

11. marca, 2023 18:00

V zadnjih nekaj letih se je v Sloveniji, predvsem na spletu, močno razširil pojav sovražnega govora. Poleg podpihovanja sovraštva s strani predstavnikov politike, ki so v času epidemije targetirali posameznike, aktivistične skupine, nevladne organizacije in tujce so se k čedalje večji agresiji zatekali tudi navadni državljani.

V Inštitutu 8. marec so se zato odločili, da se bodo v prihodnjem mesecu osredotočali na spopadanje s sovraštvom in nasiljem ter zastavili smernice za pozitivno komuniciranje proti le-tem.

Z nami bodo različni posamezniki (umetniki, aktivisti, novinarji…) delili svoje zgodbe o sovraštvu in nasilju, ki so bili zaradi svoje medijske izpostavljenosti, izgleda ali delovanja žrtve groženj ter omaleževanja.

Na dogodku boste imeli priložnost podpisati tudi pristopno izjavo k novoustanovljeni medmrežni akcijski skupini Samo Ljubezen, ki se bo borila z sovražnim, nasilnim govorom na spletu. Preko usklajenih akcij, bomo s pozitivnimi sporočili, poplavili negativne komentarje, ki so v porastu na različnih socialnih omrežjih. Žrtve spletnih groženj, ustrahovanj in žalitev se po večini v takih primerih počutijo same. Mi jim bomo z izkazano podporo pokazali, da nikakor ni tako. Da niso sami.

Podrobnosti

Datum:
11. marca, 2023
Čas:
18:00
Kategorija:

Organizator

Inštitut 8. marec

Leave a Comment