Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ROJSTVO LUTKE

16. aprila, 2021 16:00 - 29. maja, 2021 18:00

Še pred rojstvom nove predstave se mora v lutkovnem gledališču zgoditi Rojstvo lutke. Magično transformacijo ideje v predmet bo osvetljevala naša nova razstava.
Poleg lutk bodo na ogled likovne zasnove, po katerih so lutke nastale. Obiskovalci bodo imeli priložnost videti dve stopnji v procesu nastajanja lutke, t. j. začetno likovno podobo predstave, ki jo v obliki skic, načrtov in vizualizacij v hišne lutkovne delavnice preda avtor likovne podobe in končni izdelek – lutko ali drug element predstave; ki je materializirana in oživljena likovna ideja, po zaslugi lutkovnih mojstrov, scenografov in kostumografov tudi tehnično dovršen predmet, namenjen dolgemu odrskemu življenju.
Izbranih je nekaj likovno najbolj vznemirljivih predstav iz zgodovine Lutkovnega gledališča Maribor, kot avtorji likovnih podob so med drugim predstavljeni Svjetlan Junaković, Sabina Šinko, Peter Škerl, Damijan Stepančič, Silvan Omerzu …
Razstava poskuša vsaj malo potešiti željo po druženju z lutkami, ki je v zadnjem obdobju onemogočeno. Namesto na predstavo v polni dvorani lahko tokrat v raznolike lutkovne svetove vstopamo za odrsko zaveso in odkrivamo dimenzije, ki nam sicer kot obiskovalcem ostajajo skrite.
Razstava odpira vrata vsak petek in soboto popoldne med 16. in 18. uro, v soboto pa tudi dopoldne, med 9. in 12. uro. Cena za ogled razstave je 1 eur.
Vabljeni prav vsi ljubitelji lutk!

Podrobnosti

Začetek:
16. aprila, 2021 16:00
Konec:
29. maja, 2021 18:00