Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

River

8. decembra, 2023 21:00 - 23:00

Promocija prvega albuma novo nastale skupine RiVER (SLO)

Ideja za band se je rodila med pandemijo leta 2020, ko je avtor glasbe in basist Sergej Pobegajlo (Billysi, Gora, C4, Bombe) ustvaril tako rekoč že za celo ploščo glasbenega materiala. Idilično okolje v bližini reke (ki je bila navdih tudi za ime) in neomejena količina “prostega” časa, sta bila pravi recept za nastanek novega projekta.

Kot je lahko reka bistra, mila in obvladljiva, hkrati pa tudi kalna, hudourniška in nepredvidljiva, tako se pri RIVER prepletajo trši kitarski rifi, močni in dinamični bobnarski ritmi, agresivni vokali, mirnejši deli glasbenih kompozicij in spevne melodije. Sporočilnost pesmi pa se dotika družbeno kritičnih tematik, eksistencialnih vprašanj in samoizpovedi.

Težnji po vokalistu, ki bi glasovno ustrezal tovrstni glasbi, je ugodil Peter Hudnik (FrozenchilD, King Foo, Acoustic Grunge duo Hudnik & Ajdič). Bandu sta se nato pridružila prekaljena rock kitarista Matjaž Marin (Requiem, Billysi, Sausages) in Rok Barle (Tomcat, Kariot, Sam’s Fever). Iskanju bobnarja pa so posvetili nekoliko več časa, kar se je izkazalo za dobro potezo, saj je manjkajoči kamenček v mozaiku, s svojo bobnarsko natančnostjo dodal Damjan Paljk (Delirium, Tide).

RIVER nadaljuje svojo pot z videospotom za njihov prvenec Intoxicated Soul, ki vam ga bodo kmalu predstavili. Seveda pa sledijo tudi koncerti v živo.

Peter Hudnik – Vokal
Sergej Pobegajlo – Bas Kitara
Matjaž Marin – Solo Kitara
Rok Barle – Ritem Kitara
Damjan Paljk – Bobni


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
8. decembra, 2023
Čas:
21:00 - 23:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Mc pekarna

Organizator

MC Pekarna