Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Razstava Večletni vznik Mori Sikora

22. marca 18:00 - 20. aprila 13:00

Odprtje samostojne razstave Mori Sikora: Večletni vznik.

Vljudno vabljeni na odprtje prve samostojne razstave Mori Sikora Večletni vznik, ki bo v petek, 22. 3. 2024, ob 18. uri v razstavišču artKIT.

Tekstilna dela, ki visijo v razstavišču, povezujejo naravni svet rastlin in njihovih izvlečkov, da tkanine spremenijo v posode s spominom (na rastline in okolico, kjer so rasle). Njena umetniška dela so rezultat dolgotrajnega procesa eksperimentiranja z različnimi materiali – rastlinami, rožami, naravnimi izvlečki in barvili – ter preučevanjem različnih manipulacij s tkaninami, kot so krpanje, vezenje, šivanje in kolažiranje majhnih kosov za izdelavo večjih.

Pomen in koncept njene umetnosti sta osebna in aktualna nota v svetu, v katerem živimo danes. Pozorna je na podnebne spremembe, umirajoče vrste, kritična do prekomerno porabo, odtrganje naših korenin – iz narave. Obrnili smo hrbet materi Zemlji, zato želi avtorica z razstavo opomniti ljudi in samo sebe, da razmislimo in premislimo o svojem položaju in prostoru, v katerem smo pristali po vseh spremembah v svetu in okoli nas.

artKIT
Odpiralni čas: od torka do petka od 15. do 19. ure, v soboto od 10. do 13. ure


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
22. marca 18:00
Konec:
20. aprila 13:00
Kategorija:

Organizator

KID Kibla