Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

RAZSTAVA: LJUBI, NE LJUBI

2. julija, 2021 12:30 - 13:30

Galerija Media Nox v od 9. 7. do 26. 8. 2021 vabi k doživetju projekta LJUBI, NE LJUBI – poskusu neverbalnega odgovora na vprašanje “Kaj za vsakega od nas pomeni ljubezen?”. Projekt je nastal na podlagi otroške igre trganja cvetnih lističev, na osnovi katere si je avtorica – pisateljica Ana Đokić – zamislila nalogo za slikarje in ilustratorje.
Vljudno vas vabimo na svečano otvoritev mednarodne razstave ilustracij Ljubi, ne ljubi, na kateri razstavljajo avtorji iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Turčije, Cipra, Združenih arabskih emiratov, Danske, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Hrvaške, v petek, 9. julija 2021, ob 19.00 uri, v galeriji Media Nox v Mariboru.
Spremljevalna razstava mladinskih del na isto temo bo na ogled v Lutkovnem gledališču Maribor od 1. do 30. avgusta 2021.
Kuratorka v Sloveniji: Maša P. Žmitek
Sodelujoči mladi slovenski ilustratorji po izboru Maše P. Žmitek: Alin Kostiov, Ana Maraž, Ana Vičič, Ema Kobal, Eva Mlinar, Eva Rauch, Klara Jager, Liana Saje Wang, Luka Seme, Maja Poljanc, Manca Krošelj, Maruša Račič, Nuša Jurjevič, Tereza Prepadnik, Zala Kalan.
KAKO IZGLEDA LJUBI IN KAKO NE LJUBI??
Vsak od umetnikov se te naloge loti na svojstven, individualen način in v dveh medsebojno povezanih ilustracijah razkrije ne samo svoj likovni rokopis, temveč tudi intimno razlago trenutka razpetega med dva nasprotna stanja – ljubi in ne ljubi. Odgovori na postavljeno vprašanje presenečajo s svežino in originalnostjo. Rezultati tega eksperimenta – umetniške ilustracije – so bile do sedaj odlične! Dokaz temu je hitri rast projekta, ki je, zaradi truda avtorice, stopil iz hrvaškega okvirja in postal mednarodni. Pridružili so se mu slikarji iz Bosne in Hercegovine, Turčije, Nemčije, Avstrije in Cipra, sedaj pa tudi iz Slovenije. Projekt se še dalje širi, razvija, pridobiva nove sodelujoče, osvaja nove države. Do sedaj je bila razstava na ogled v Zagrebu, Sarajevu, Istanbulu, Berlinu, Dunaju, Pafosu, Skopju, Kopenhagnu in Dubaju in zajema več kot 70 del umetnikov iz različnih držav. Z zadovoljstvom lahko potrdimo, da univerzalnost teme te razstave pritegne tudi veliko število obiskovalcev.
Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Podrobnosti

Datum:
2. julija, 2021
Čas:
12:30 - 13:30