Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FESTIVAL LENT, MEDNARODNI MULTIKULTURNI FESTIVAL

25. junija, 2021 15:30 - 3. julija, 2021 16:30

Vabljeni v mesto, ki diha, utripa, živi!
Festival, ki razvaja življenje!
Zgodba Festivala Lent je zgodba večerov, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme. K Dravi, v kateri odsevajo fantastične podobe iz sanj, med stojnice, s katerih vabijo lokalne dobrote, na trge, kjer srečaš znance, na ulice, ki valovijo s pisano reko obiskovalcev z vsega sveta. V mesto, ki diha, utripa, živi!
Festival Lent je največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi.
Že več kot četrt stoletja ob vstopu v poletje Maribor spremeni v velikanski oder in živahno stičišče umetniških izrazov, kultur in jezikov z vsega sveta. Vsako leto ga obišče okoli pol milijona obiskovalcev, vsaj enkrat ga je obiskal že vsak četrti Slovenec.
Festival Lent je festival festivalov. Pod njegovim okriljem namreč potekajo svetovno uveljavljeni mednarodni CIOFF festival Folkart, mednarodni festival jazzovske glasbe Jazzlent, festival uličnega gledališča Ana Desetnica, festival ustvarjanja in radovednosti Art Kamp in festival slovenske kulinarike Sladolent.
Žanrsko pisana, a usklajena paleta prireditev zagotavlja, da vsakdo najde kaj zase. Operne in baletne, gledališke in plesne predstave, jazzovski koncerti, koncerti klasične glasbe, glasba sveta, kantavtorski koncerti, koncerti šansonov in etno glasbe, folklorni večeri, predstave uličnega gledališča, poletni kino, športne dejavnosti ter prireditve in dejavnosti za otroke.
Več kot petdeset festivalskih prizorišč, ki se razprostirajo od obrežja Drave do mestnega parka med seboj loči le nekajminutni sprehod. In ta se ob gostinskih vrtovih, ki se v poletnih večerih zlijejo na trge in ulice ter ob številnih stojnicah, ki mamijo z lokalnimi dobrotami, mimogrede prelevi v odlično večerjo na prostem, pokušino lokalnih vin ali pivskih kreacij lokalnih butičnih pivovarn. Vrhunec kulinaričnih razvajanj ponuja festival Sladolent, ki v mesto privabi najboljše slovenske kuharske mojstre. Tako lahko v enem samem večeru z enim samim sprehodom med festivalskimi prizorišči okusite vse najboljše, kar ponuja sodobna slovenska kulinarika.
OBIŠČITE FESTIVAL LENT! ODKRIVAJTE IN UŽIVAJTE, PREIZKUSITE IN OKUSITE, SREČUJTE IN DELITE SREČO. LENTAJTE!

Podrobnosti

Začetek:
25. junija, 2021 15:30
Konec:
3. julija, 2021 16:30

FESTIVAL, KI RAZVAJA ŽIVLJENJE!
FESTIVAL LENT 2020 POLETJA V MESTU IZJEMOMA NE BO ODPRL, TEMVEČ ZAKLJUČIL.
Festival Lent 2020 se vrača k svojemu izvoru, bistvu, srcu: k Dravi, k intimnejšim prizoriščem in butični ponudbi – torej k vsemu, kar je Festival Lent vse od nostalgičnih začetkov pred več kot tremi desetletji oddvojilo od podobnih, a zgolj komercialno usmerjenih festivalov.
Zgodba Festivala Lent je zgodba večerov, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke, ritme. K Dravi, v kateri odsevajo fantastične podobe iz sanj, med stojnice, s katerih vabijo lokalne dobrote, na trge, kjer srečaš znance, na ulice, ki valovijo s pisano reko obiskovalcev z vsega sveta.
Festival Lent 2020 bo festival v mestu, za mesto, za someščane, za Mariborčane. Skromnejši, a kvaliteten, pristen in iskren. Prinaša pestra doživetja na manjših, intimnejših prizoriščih, kjer bolj kot blišč reflektorjev in bogat tehnični park pritegnejo pristen stik izvajalcev z občinstvom ter skrbno izbrane, kvalitetne vsebine.
Kljub temu ne bo manjkalo velikih imen, tudi zvezdniških.
Obiščite Festival Lent! Odkrivajte in uživajte, preizkusite in okusite, srečujte in delite srečo. Festival Lent je festival, ki razvaja življenje!

Podrobnosti

Začetek:
20. avgusta, 2020 10:00
Konec:
29. avgusta, 2020 11:00

Prizorišče

maribor Slovenija