Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Razstava: Glasuj zame

11. junija, 2022 19:00 - 9. julija, 2022 14:00

Galerija Media Nox v sodelovanju s projektom Glasuj Zame vabi k obisku razstave Glasuj zame, ki bo na ogled od 11. junija do 9. julija.

Projekt Glasuj Zame so zasnovali Teja Miholič, Nik Erik Neubauer, Matic Pandel in Lucija Rosc, ki delujejo na različnih področjih fotografje in vizualnih medijev, združuje pa jih fascinacija nad različnimi internetnimi fenomeni. Glasuj Zame je spletna platforma za spoznavanje in ocenjevanje posameznikov, ki je bila izjemno priljubljena v prvem desetletju 21. stoletja, danes pa kljub popolni zapuščenosti še vedno obstaja na spletu in deluje kakor zamrznjena časovna kapsula nekega specifčnega obdobja in specifčne skupine mladih ljudi v slovenskem prostoru.

Umetnika in umetnici so se raziskovanja tega fenomena lotili predvsem na analitičen in dokumentaren način, pri čemer si je vsak izmed njih izbral lasten pristop in različne vidike, ki se gibljejo od zbiranja nenavadnih ozadij in predmetov, ki se pojavljajo na proflnih fotografjah uporabnikov in uporabnicah, do kontaktiranja in intervjuvanja nekdanjih uporabnikov ter analiziranja komentarjev, opisov in vzdevkov raznih profilov. Med drsenjem po spletni strani projekta lahko gledalec opazuje in raziskuje najrazličnejše podrobnosti in informacije, kar mu omogoča vpogled v karakteristike in detajle delovanja omenjene spletne strani, njene estetike in vloge v takratni družbi. Sproti se mu odpirajo novi pogledi in najdbe, na katere so umetniki naleteli ob raziskovanju, celoten produkt pa odpira nova vprašanja o specifčnem fenomenu tistega časa.

O UMETNIKIH in UMETNICAH

Teja Miholič (1993) je fotografinja in filmska ustvarjalka, ki je zaključila diplomski študij fotografije na Visoki šoli za storitve v Ljubljani in magistrski študij filma na Ecole Nationale Superieure d’Audiovisuel v Toulousu. Sodelovala je na razstavah v galerijah Photon, Cirkulacija2, MSUM, Layerjeva hiša, DobraVaga, Ulična galerija TAM-TAM, Galerija SKC, Galerija Fotografija, v Kinu Šiška in na Fotopubu. Filmi, ki jih je ustvarila ali je pri njih sodelovala, so bili predvajani na slovenskih in tujih filmskih festivalih.

Nik Erik Neubauer (1994) je dokumentarni fotograf iz Ljubljane. Trenutno končuje magistrski študij fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. V preteklosti je dobil priznanja številnih mednarodnih natečajev, med drugim Brussels Street Photography Festival, Balkan Photo Awards in Rovinj Photodays. Bil je tudi izbran za t.i. masterclass dokumentarne fotografije s strani agencij NOOR in VII.

Matic Pandel (1995) je končal dodiplomski študij fotografije na Visoki šoli za storitve v Ljubljani. Ukvarja se s foto beleženjem urbane pokrajine, z manipulacijami znotraj fotografije ter z video montažo. Razstavljal je na skupinskih razstavah v galerijah Photon, MSUM, Cirkulacija2, Aksioma in na Fotopubu. Podiplomski študij nadaljuje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Lucija Rosc (1995) je leta 2018 zaključila dodiplomski študij fotografije na Visoki šoli za storitve (VIST) v Ljubljani. Imela je šest samostojnih fotografskih razstav ter sodelovala na več skupinskih fotografskih razstavah doma in v tujini. Njeno delo je bilo med drugim predstavljeno v Galeriji P74, Narodnem muzeju Slovenije, Galeriji Photon, Galeriji DobraVaga, GT22, v zavodu za sodobne umetnosti Aksioma in Galeriji Fotografiji. Trenutno zaključuje podiplomski študij fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanjev Ljubljani.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
11. junija, 2022 19:00
Konec:
9. julija, 2022 14:00
Kategorija:

Prizorišče

Galerija Media Nox