Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Razstava fotografij: Usmerimo pozornost na Gazo

20. maja 14:00 - 7. junija 14:00

20. 5. 2024 ob 14.00, Avla UM PEF

Razstava fotografij: Usmerimo pozornost na Gazo

V ponedeljek, 20. 5. 2024, vas ob 14.00 vabimo v razstavišče Avla UM PEF na otvoritev razstave dokumentarnih fotografij z naslovom Usmerimo pozornost na Gazo / Shed light on Gaza. Otvoritev bo spremljalo kratko predavanje Ane Tasić o aktualnem dogajanju v Gazi, prisluhnili pa bomo tudi palestinskem pesniku Fawziju Rahimu, ki nam bo prebral nekaj svojih pesmi v arabščini in slovenščini.

Gaza se po osemmesečnem izraelskem bombardiranju, izvajanju genocida nad Palestinkami_ci in popolnem obleganju, ki je onemogočilo dostop do elektrike, vode, hrane, zdravstvene oskrbe in humanitarne pomoči, pogreza v temo. Kolektiv dokumentarnih fotografinj_ov Activestills daje na voljo zbirko fotografij, ki jih je posnel fotograf Mohammed Zaanoun novembra 2023 v Gazi.

Posameznice_ke, skupine in kolektive vabijo, da fotografije razstavijo na ulicah, v javnih prostorih ali središčih skupnosti ter tako ozaveščajo o dogajanju v Gazi in podprejo globalno mobilizacijo za ustavitev množičnega bombardiranja in genocida, ki ga izvajajo izraelske kolonialne sile.

Kolektiv Activestills od leta 2005 prireja ulične razstave za ozaveščanje o pravicah Palestink_cev in boju za svobodo. Prepričani so, da je treba ulice ponovno izkoristiti za politično udejstvovanje, zato pozivajo k razširjanju fotografij in usmerjanju pozornosti na Gazo.

Razstavo, ki bo na ogled do 7. 6. 2024, organiziramo v sodelovanju z iniciativo profesoric_jev Filozofske fakultete UM in Gibanjem za pravice Palestincev.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
20. maja 14:00
Konec:
7. junija 14:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Filozofska fakulteta