Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PRENOS KONCERTA V ŽIVO: KONCERTNIH 75

18. marca, 2021 20:00 - 21:00

Awwwditorij: Komorni cikel, prenos koncerta v živo
Ogled koncerta je brezplačen.
OGLED KONCERTA: YOUTUBE, SPLETNA STRAN IN FACEBOOK STRAN NARODNEGA DOMA MARIBOR
Spored:
Ludwig van Beethoven: Klavirski trio v B-duru, op. 11, »Gassenhauer«
I. Allegro con brio
II. Adagio
III. Tema con variazioni
***
Johannes Brahms: Klavirski trio št. 1 v H-duru, op. 8 (1889)
I. Allegro con brio — Tranquillo — In tempo ma sempre sostenuto
II. Scherzo: Allegro molto — Meno allegro — Tempo primo
III. Adagio
IV. Finale: Allegro
Prav na ta dan, 18. marca 2021, praznuje Koncertna poslovalnica svoj 75. rojstni dan.
Prava priložnost za majhno slavje z našim zvestim občinstvom in izjemnimi glasbeniki.
Naša mala proslava častitljivih 75 let delovanja Koncertne poslovalnice Maribor se je zaradi aktualnih okoliščin morala preseliti v virtualno okolje, a to še ne pomeni, da ne bomo praznovali skupaj. Kot eden bomo, kot vsakič, ko se skupaj prepustimo čaru živega muziciranja in smo v mislih združeni ob spremljanju neizčrpnih tonskih iger izjemne glasbe. Kajti prav to je srčika duha, ki je skozi 75 let Koncertne poslovalnice povezoval izjemne nastopajoče glasbenike s poslušalci; in temu se nam ni treba odpovedati.
Bodimo ponovno skupaj. Pred svojimi zasloni doma, z glasbo v mislih in v srcu. Počastimo spomin na vse lepo, kar smo skupaj preživeli in veselimo se novih koncertnih doživetij.
Nastopila bo nova zasedba nam sicer že dobro znanih in vedno zelo dobrodošlih glasbenikov. Violinista Janeza Podleska poznamo kot dolgoletnega koncertnega mojstra Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Zdaj, na vrhuncu svojih ustvarjalni moči, deluje predvsem kot predan violinski pedagog in komorni glasbenik.
Karmen Pečar Koritnik smo v Mariboru spremljali že od njenih prvih velikih uspehov. S svojim strelovitim vzponom je zelo zgodaj dosegla vse, po čemer lahko solist hrepeni. Zdaj se osredotočeno posveča odmerjenemu koncertiranju, svoje navdušenje za violončelo pa prenaša na mlade in na širšo javnost kot pedagoginja kot tudi preko festivala Cellofest v Ljubljani, ki ga umetniško vodi.
Poti obeh slovenskih glasbenikov so se prepletle z uglednim srbskim pianistom Aleksandrom Serdarjem, ki je ob razvejani mednarodni karieri svoj nov poklicni fokus našel prav v Sloveniji.
Raznolikosti se lahko ustvarjalno dopolnjujejo in prav to si lahko obetamo od treh različnih temperamentov, ki bodo svoje moči vpeli v skupno razumevanje in posredovanje glasbe. Trio bo svoje sožitje uglasil ob izboru reprezentativnih mojstrovin za klavirski trio, izrazno raznoliki glasbi, ki tudi poslušalcem obeta intenzivno koncertno doživetje in nova odkritja v navidezno dobro znanem.

Podrobnosti

Datum:
18. marca, 2021
Čas:
20:00 - 21:00