Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

J. PODLESEK, K. PEČAR KORITNIK, A. SERDAR

18. marca, 2021 19:30 - 20:30

Spored:
Sergej Rahmaninov: Elegični trio št. 1 v g-molu
Felix Mendelssohn Bartholdy: Klavirski trio št. 1 v d-molu, op. 49
***
Johannes Brahms: Klavirski trio št. 1 v H-duru, op. 8
RAZNOLIKOSTI SE LAHKO USTVARJALNO DOPOLNJUJEJO.
Prav na ta dan, 18. marca 2021, praznuje Koncertna poslovalnica svoj 75. rojstni dan. Prava priložnost za majhno slavje z našim zvestim občinstvom ter izjemnimi glasbeniki!Ti bodo z novo zasedbo nam sicer dobro znanih in vedno dobrodošlih gostov naših koncertnih odrov poskrbeli za majhno presenečenje.
Violinista Janeza Podleska poznamo kot dolgoletnega koncertnega mojstra Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Zdaj, na vrhuncu svojih ustvarjalnih moči, deluje predvsem kot predan violinski pedagog in komorni glasbenik.
Karmen Pečar Koritnik smo v Mariboru spremljali od njenih prvih velikih uspehov. S svojim strelovitim vzponom je zelo zgodaj dosegla vse, po čemer lahko solist hrepeni. Zdaj se osredotočeno posveča odmerjenemu koncertiranju, svoje navdušenje za violončelo pa prenaša na mlade in na širšo javnost kot pedagoginja in preko festivala Cellofest v Ljubljani, ki ga umetniško vodi.
Poti obeh slovenskih glasbenikov so se prepletle z uglednim srbskim pianistom Aleksandrom Serdarjem, ki je ob razvejani mednarodni karieri svoj nov poklicni fokus našel prav v Sloveniji.
Raznolikosti se lahko ustvarjalno dopolnjujejo in prav to si lahko obetamo od treh različnih temperamentov, ki bodo svoje moči vpeli v skupno razumevanje in posredovanje glasbe. Trio bo svoje sožitje uglasil ob izboru reprezentativnih romantičnih mojstrovin za klavirski trio, izrazno močni glasbi, ki tudi poslušalcem obeta intenzivno koncertno doživetje in nova odkritja v navidezno dobro znanem.

Podrobnosti

Datum:
18. marca, 2021
Čas:
19:30 - 20:30

Prizorišče

Dvorana Union Maribor