Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PRENOS KONCERTA V ŽIVO: ALO!STARI

4. marca, 2021 20:00 - 21:00

Awwwditorij: Mladinski cikel, prenos koncerta v živo
Ogled koncerta je brezplačen.
Ogled koncerta: YouTube , spletna stran in Facebook stran Narodnega doma Maribor
Ah, devetdeseta. Zlati cajti.
Člani te zanimive punk skupine so se najbolje opisali kar sami:
Ah, devetdeseta. Zlati cajti. Pubeci smo se dobivali na dvorišču al pa pri UŠC-ju. V Mariboru valda. Takrat smo rekli, da gremo na PA (aka Pedagoška akademija). Vsak svoj skate v roke, pa akcija. Enim je celo nekaj ratalo, drugi pa smo slej ko prej obupali, pa se raje družli in bluzili. O življenju (kolko si kot sveži najstnik takrat to sploh razumel), o tečnih starih in pa o muziki. Kolko cd-jev in kaset smo si menjali in presnemavali nimam pojma, vem pa, da smo bli ena prvih generacij, ki je muziko našla tudi na netu z Napsterjem al pa celo preko IRC-a. Na špile še nismo smeli hodit, smo pa zato tolko bolj nabijali muziko doma. In kmalu se je zgodilo to, da je eno desko zamenjala druga. Skejt je nadomestila kitara. Poškodbe in buške pa kitarski riffi in raztrgani zvočniki. Stari niso meli kaj dosti proti. Glavno, da se pubec ne drogira!
No, nekak tak se naša zgodba začne. In potem smo odraščali. Pa igrali v različnih bendih (Trash Candy, Happy ol’ McWeasel, Burning Legion), prepotovali skoraj vso Evropo in po več ko dveh desetletjih ugotovili, da bi se blo res super vrnit na začetek. Takrat je blo res fajn. Samo špilat nismo znali, zdaj pa znamo. Pa zgodb se je nabralo še in še.
Nekak tak smo pol nastali Alo!Stari. Ker valda je bil to naš pozdrav takrat in je še danes. Poleg »Ki si koJn«, »Kaj zaj …« in pa čisto klasičnega, standardnega »Seos«.

Podrobnosti

Datum:
4. marca, 2021
Čas:
20:00 - 21:00