Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Pregledna razstava: Milanka Fabjančič »ILUZIONISTKA«

16. marca, 2023 00:00 - 14. aprila, 2023 00:00

Predstavljene bodo ilustracije, animacije in kipci akademske slikarke Milanke Fabjančič. Razstava bo vključevala tudi risane animacije dijakinj in študentk, ki so nastale pod njenim mentorstvom, na delavnici »S svinčnikom do gibljive slike«.

V četrtek, 16. 3. 2023, te ob 19.00 vabimo na otvoritev pregledne razstave ILUZIONISTKA v OBRAT – prostor umetnosti in participacije na Trgu revolucije 9.

Naslov razstave se nanaša na avtorico samo. O Milanki Fabjančič govorimo kot o iluzionistki, ker s svojo virtuozno risbo, z uporabo osnovnih teničnih pripomočkov kot sta svinčnik in papir, ustvarja magične svetove. Najsi bo skozi ilustracijo, kjer je bogata pripovednost zamrznjena v eni sličici, ali pa skozi animirane sekvence, kjer se zgodba spleta skozi iluzijo gibanja, ki je še vedno usidrana znotraj avtoričine suverene linije. Obenem nas naslov razstave opomni tudi na animirani celovečerec Iluzionist Sylvaina Chometa. Ta prikazuje ostarelega čarodeja, ki je zaradi zatona varieteja, prisiljen zapustiti pariške dvorane in v iskanju zaposlitve potovati po svetu. Na poti sreča siromašno dekle, ki globoko verjame v njegove čarodejske zmožnosti in s svojo vero v magičnost sveta preizkuša njegovo predanost iluzionizmu. Tako nekako nas v lahkotno čaren svet skozi katerega le redko, pa vendar, zasije tudi ostrina realnosti, zazibajo ilustracije in animacije Milanke Fabjančič.

Razstava bo v OBRATU na ogled do 14. aprila, vsak delavnik med 13.00 in 18.00.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
16. marca, 2023 00:00
Konec:
14. aprila, 2023 00:00
Kategoriji:
,