Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PREDAVANJA IN DISKUSIJE

5. oktobra, 2019 15:00 - 18:00

Predavanje:
Razbijanje celuloidnega stropa
Sobota / 5. oktober / 15.00 / GT22 knjižnica

Predavanje Razbijanje celuloidnega stropa bo zasledovalo vlogo žensk v industriji animacije, od Disneyevih ‘Ink and Paint’ deklet pa do danes, ter razpravljalo o sedanjih možnostih žensk, da v industriji razvijejo svoj polni potencial … Predavanje, ki bo pospremljeno z mnogimi filmskimi odlomki, bo pripravila in izvedla Nancy Denney-Phelps, ameriška novinarka, ki živi in dela v Belgiji, ena najvplivnejših opazovalk in komentatork sodobnega sveta animacije.

Nancy Denney-Phelps je novinarka, ki piše o evropski animaciji in festivalih, pa tudi producentka glasbe za animirani film. Z možem, skladateljem in glasbenikom Nikom Phelpsom, je soustanovila Sprocket Ensemble, ki se posveča živim nastopom izvirne glasbe ob projekcijah sodobne animacije s celega sveta.
Njen močan interes za zgodovino animacije jo je popeljal že
po celem svetu, saj je na številnih festivalih in konferencah, posvečenih animaciji, predstavljala programe o zgodovini animacije, ki ji je sledila s pomočjo glasbe. Kot članica žirije je sodelovala na številnih mednarodnih festivalih animacije, poučevala pa je tudi na Univerzi uporabnih znanosti in umetnosti v Luzernu, na Šoli za umetnost in oblikovanje.
Več: https://tinyurl.com/y45uz8oc

+

Okrogla miza:
Feministično stanje duha. Možnost. Panelna razprava o feminističnih perspektivah na animacijski sceni Vzhodne in Srednje Evrope
Sobota / 5. oktober / 16.30 / GT22 knjižnica

Kakšno vlogo igrajo feministične prakse v umetniškem izražanju in vsakdanjem življenju animatork in animatorjev, ki živijo v Srednji in Vzhodni Evropi? Kako izražati svojo individualno senzitivnost, medtem ko se po regiji širijo populistični desničarski protiudarci? Kakšen je pomen boja za varno in enakopravno delovno okolje, če je delo samo odvisno od še enega naročila, projekta, rezidence?…

Z nami bodo štiri govorke, ki predstavljajo širok spekter angažiranosti znotraj scene umetniške animacije:
– Antonija Veljačić (Hrvaška)
– Rebecca Akoun (Avstrija)
– Dóra Bartal (Madžarska)
– AnnaIdo Orosz (Madžarska).

Pridružite se razpravi in z nami delite svoje izkušnje, dvome in razmišljanja!
Več: https://tinyurl.com/y6q37ram

Podrobnosti

Datum:
5. oktobra, 2019
Čas:
15:00 - 18:00