Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

OTVORITEV RAZSTAVE IZODRAZ

3. junija, 2019 19:00 - 20:30

IZODRAZ je zloženka iz dveh besed; izraz in odraz. IZODRAZ je projekt, ki podpira mlade umetnike in jim omogoča, da se predstavijo in izrazijo v našem mestu.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v ponedeljek, 3. junija v Slovenskem narodnem gledališču Maribor ob 19. uri, kjer bo potekal otvoritveni večer projekta Izodraz in razstave z vodilno temo Ko zapreš oči. Potekal bo krajši kulturni program z glasbeno spremljavo.

Na razstavi se bo od 3. do 27. junija predstavljalo 16 izbranih mladih umetnikov do starosti 30 let. Predstavljena bodo umetniška dela s sledečih področij: likovna analogna, likovna digitalna umetnost, digitalna fotografija in analogna fotografija.

Vabljeni na prijeten večer, kjer si bomo upali pogledati na svet skozi različne oči in spoznavali pogled in razmišljanje mladih ter odkrivali svojo lastno perspektivo.

S tem večerom tudi uradno odpiramo in začenjamo predstavitev izbranih mladih literatov, dela katerih si boste lahko ogledali oz. prebrali na literarni razstavi v Pisarni.

V SNG Mariboru bodo svoja dela razstavljali:
Ana Skobe
Andraž Kramberger
Anja Odeb
Beti Trstenjak
Hristina Trajkoska
Kaja Horvat
Lucija Klauž
Luka Hernet
Matic Ačko
Mojca Radkovič
Patrik Frajzman
Špela Fridau
Teja Škrjanec
Žan Rek
Žan Valenčak – “Vale”

V Pisarni se bodo predstavili mladi literati:

Denis Režonja
Tanja Špes
Matic Ačko
Klavdija Volf
Tom Veber
Lucija Klauž

Umetniški natečaj in projekt spremlja strokovna komisija v sledeči zasedbi: fotografija – Janez Klenovšek; likovna umetnost – Nenad Cizl; literarno področje – Tonja Jelen.

Sponzorji projekta: Drama SNG Maribor, Opera Balet SNG Maribor

Podrobnosti

Datum:
3. junija, 2019
Čas:
19:00 - 20:30