Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Otroško pustovanje z Romano

19. februarja 11:00

Pustovanje – cikel Kekec 2022/2023

Pisana pustna nedelja, kjer si pustne maske in nenavadna oblačila svojih junakov nadenejo otroci!


Z nami bo Romana Krajnčan z gosti in najlepšimi pesmimi za otroke.

V februarju, ko pomlad sramežljivo trka na vrata, zima pa nas še zmeraj obiskuje, imamo priložnost sprostiti svojo domišljijo in postati nekaj drugega. Vsaj za en dan, vsaj za en večer. Ne le otroci, tudi odrasli se prelevimo v podobe, ki si jih v svoji domišljiji ustvarjamo skozi vse leto. Z nekaj spretnosti, z obilico dobre volje in hudomušnosti pa smo lahko deležni sproščene zabave, prijetnih trenutkov in veselih dogodivščin. Pust je čas norčij, veselja, dobre volje in pustnih krofov.

Romani se bosta pridružila Jan Tomšič in Boštjan Gombač, dva nadvse kreativna glasbenika. Igrata na več različnih glasbil, saj tako lahko najhitreje prepotujeta ves svet. Z zvokom rekonstrukcije najstarejšega glasbila na svetu, nas bosta popeljala iz Slovenije v Afriko, do Indije in nazaj, čez kar nekaj evropskih držav, pot ju bo zanesla tudi čez lužo – v Ameriko. Z otroci bosta poskusila, kako lahko samo s pomočjo telesa in glasu poustvarimo zvok gozda, vetra, žuborenje potoka, dežja in ptic.

V Narodnem domu Maribor je Otroško pustno rajanje že tradicionalno – tako za »prave« otroke kot za tiste »malo starejše«. In to prav na pustno nedeljo. Pripeljite svoje malčke, spremljajte jih v teh čarobnih in navihanih trenutkih, pridružite se jim v njihovem otroškem navdušenju!


Rajanje bodo popestrile Kekčeve poustvarjalnice z otroškimi kreativnimi pustnimi delavnicami.

Nakup kart


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
19. februarja
Čas:
11:00
Kategoriji:
,

Organizator

Narodni dom Maribor