Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

OKROG ENE URE

13. junija, 2019 20:00 - 18. junija, 2019 21:00

ČET13.
20:00–21:00
PET14.
20:00–21:00
SOB15.
20:00–21:00
TOR18.
20:00–21:00
Okrog ene ure je predstava, ki traja okrog ene ure, a se tudi dogaja okrog ene ure, saj je ura v njej osrednji scenografski element.

Že z igrivim naslovom, ki določa in prepleta časovno in prostorsko-vsebinsko plat predstave, avtorji ne skrivajo želje po komičnem učinku uprizoritve.

Čeprav predstava nima besedila, se v njej prepletata dve zgodbi: prva o dveh uličnih glasbenikih in enem lutkarju, ki se ne poznajo, a si vsi hkrati zaželijo igrati na istem kraju – pri uri, in druga o ptičku, padlem iz gnezda, spletenem na vrhu te iste ure, ki išče mamo, pri tem pa naleti na druge živali in različne prepreke. Ustvarjalci uporabljajo tehniko predmetnega gledališča, s katero oživijo različne predmete, lastne uličnim glasbenikom (torbe za instrumente, kovčke, kable, električne podaljške …), ki tako postanejo lutke. Pri tem ključni vlogi igrata v živo ustvarjena zvočno-glasbena slika in odrski gib, ki prehaja med pantomimo in animacijo. V uprizoritvi se tako prepletejo elementi lutkovnega, glasbeno-zvočnega in gibalnega gledališča.

Predstava, ki je avtorski projekt za odrasle in mladino, ni vezana na določen prostor, ampak je izvedljiva tako v gledališčih kot tudi na ulici.

Režija: Marko Bulc – Mare
Nastopajo: Filip Šebšajevič, Tilen Kozamelj in Anze Zevnik Zele
Avtor glasbe: Filip Šebšajevič
Kostumografinja: Mojca Bernjak
Scenografi in oblikovalci svetlobe: Mare Bulc, Tilen Kožamelj, Filip Šebšajevič in Anže Zevnik
Izdelava scenskega elementa: Borut Žvorc
Foto: Gregor Salobir
Produkcija: Moment Maribor

Vstopnina: 6 € / 4 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne.

Število mest je omejeno. Rezervirane karte je potrebno dvigniti najkasneje 15 minut pred predstavo. Rezervacije sprejemamo na e-naslov rezervacije@moment.si

Projekt sta finančno podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Maribor.

Podrobnosti

Začetek:
13. junija, 2019 20:00
Konec:
18. junija, 2019 21:00