Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Natalija Juhart Brglez: Geometrijski sprehodi; raziskovanje mestne krajine

30. januarja 00:00 - 10. februarja 00:00

Samostojna razstava Natalije Juhart Brglez.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Geometrijski sprehodi; raziskovanje mestne krajine umetnice in slikarke Natalije Juhart Brglez, ki bo v petek, 12. januarja 2024, ob 19. uri v razstavišču artKIT.

Med hojo po mestu se oko sidra na specifičnih stičiščih, perspektivnih zgostitvah in izraznih kontrastih. Ne glede na letne čase, stavbe mesta ostajajo kot tihi gradniki in glasniki tega, kar je, in tega, kar je že bilo. Vidimo jih lahko vedno drugače, iz raznih kotov, kompozicijskih nagibov, rasti pogleda ali zasuka. V na videz preprostih grafičnih upodobitvah se pojavljajo nam znani urbani prostori, ki jih v svoji kompozicijski enkratnosti doživljamo kot novonastalo in svežo perspektivo.

Njene vizualne kulise govorijo o estetiki dovršenosti in arhitekturno bogati domišljiji, ki jo generira njen ustvarjalni vir. Med raziskovanjem mestne krajine nastajajo poti, ki nas popeljejo na sprehode, kjer domujejo prehodi spajanja sofisticirane nežne kolažnosti in kubističnega vizualnega umetničinega spomina in sanj.

Odpiralni čas: od torka do petka od 15. do 19. ure, v soboto od 10. do 13. ure


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
30. januarja 00:00
Konec:
10. februarja 00:00
Kategoriji:
,

Organizator

KID Kibla