Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Izdelava palete in lončka za čopiče, 6+

8. maja 16:00 - 17:30

Dragi otroci in mladostniki, skratka vsi mladi, ki vas veselita glina in ustvarjanje nasploh, lepo vabljeni na prav posebno ustvarjalno delavnico! Na njej si bomo v prostoročni tehniki izdelali paleto za barve ter lonček za vodo ali čopiče. Delavnica je primerna za mlade začetnike, stare 5 let ali več.

Cena na osebo:20,00 €. Vsi materiali so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. S plačilom kotizacije, si zagotovite mesto na delavnici eva.prepeva@gmail.com.


O mentorici:

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je leta 2015 odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začnem ukvarjat s keramiko.

Ta jo sicer spremlja že od majhnega, ko je opazovala svojega očeta pri vrtenju lončarskega vretena. Ob njegovih kipcih, vazah in loncih sta rasla tudi njeno navdušenje in ljubezen do gline, tega nadvse pomirjujočega naravnega materiala, ki ponuja neskončno ustvarjalnih možnosti.

Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter, ki ga raziskujem skozi (večinoma) prostoročne tehnike.

V njeni delavnici v Mariboru nastaja tako nakit, kot tudi ostali kosi uporabne ter dekorativne keramike.


Dogodek organizira Eva Prepeva v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Več: http://www.marsmaribor.org/

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
8. maja
Čas:
16:00 - 17:30
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor