Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MARSOVO MALO GLEDALIŠČE: PREDSTAVA A. R. ROZA: MAKARONI, OŠ TONETA ČUFARJA, 4+ IN NAPREJ BREZ MEJ

14. marca, 2020 10:00 - 13:00

Sobota za družbo bo v znamenju gledališča, s predstavo Makaroni se predstavijo učenci in učenke gledališke skupine Povej Naprej! OŠ Toneta Čufarja.
Pesem Makaroni, po kateri je nastala predstava, je iz zbirke Andreja Rozmana Roze, Rimanice za predgospodiče. Govori o Zvonetu, ki … in makaronih, katerih glavni namen je, da bi jih Zvone že končno skuhal in pojedel. Seveda je besedilo smešno in zabavno, kot je za Rozo značilno.
V kulinarični delavnici bomo pripravljali čisto prave domače testenine, preizkusili pa se bomo tudi v gledaliških športih. Gledališki športi? Zanje sta potrebni veščini hitrega izmišljanja in čisto posebne možganske kondicije.
Špasno bo!

REDOSLED DNEVA

10.00, MAKARONI, gledališka predstava skupine Povej Naprej! OŠ Toneta Čufarja (1 Kulturni žetonček)
11.00–13.00
DOMAČE TESTENINE, kulinarična delavnica (1 Kulturni žetonček)
GLEDALIŠKI ŠPORTI, delavnice gledališke improvizacije in drugih veščin v gledališču (brezplačno)

O PREDSTAVI MAKARONI
Igrajo Lia Smodej, Lana Beber, Marlen Anžel, Deja Klajžar, Jakob Vršič Riedl, Blaž Jesenik, Jaša Podhostnik in Teja Črepinko. Režija in koreografija Oskar Kranjc, dramaturgija Oskar Kranjc, Lili Kolarič, scenografija in kostumografija Neva Vrba, luč in zvok Haris Sinanović, mentorica Lili Kolarič, koprodukcija OŠ Toneta Čufarja Maribor, gledališka skupina Povej Naprej!, Zavod MARS Maribor.

SOBOTA ZA DRUŽBO
Sobote za družbo na Marsu so prijetna doživetja, v katerih se ob knjigi, filmu, plesu, gledališču, glasbi, kulturni dediščini in vizualni umetnosti srečujemo vse in vsakršne družine ter posamezniki, ki si želimo prijetne bližine.

KULTURNI ŽETONČEK
MARS je skupina predanih pedagogov_inj, mentorjev_ic in ustvarjalcev_k v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.
Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček.

Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.

NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.

Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR.

Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

Organizira Zavod MARS Maribor. Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, Ministrstva za javno upravo, Centra za kreativnost in EU – Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR).

Podrobnosti

Datum:
14. marca, 2020
Čas:
10:00 - 13:00