Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Krik: prvi glas

13. februarja, 2023 19:00

Avtorska predstava + pogovor

Cena vstopnice: Vstopnine ni

SobaZaGosteMaribor predstavlja:  KRIK: PRVI GLAS 
Avtorska predstava v nastajanju ter pogovor


Avtorski projekt KRIK: PRVI GLAS problematizira temo spolnih zlorab otrok, ki jo s predstavo kot umetniško gesto postavlja v ospredje družbenega diskurza. Prizadeva si za prekinitev molka in detabuizacijo obravnave žrtev spolnega nasilja. Statistike kažejo, da je v povprečju vsak peti posameznik doživel vsaj neko obliko spolnega nadlegovanja, med katerimi se jih največ zgodi v družinskem okolju ali s strani oseb, ki jim zaupamo. Zakonska zaščita posameznikov je še vedno minimalna, javnost pa dialog o spolnem nasilju prav tako potiska v ozadje. Predstava se zato tematike loteva raziskovalno, z namenom preizpraševanja civilizacijskih in etičnih vzorcev, ter si prizadeva za destigmatizacijo žrtev spolnih zlorab. Spodbuja razmislek o prezrtih temah in jih uvaja v javni diskurz.

Dogodek sestavljata dva dela; predstava, ki vprašanja zlorabe razpira skozi gledališko formo, ter pogovor s strokovnjaki, ki se odziva na obravnavane teme. Projekt je zastavljen kot živ organizem, ki se bo razvijal še naprej, in tako gledalcem kot ustvarjalcem pomenil platformo za odprt dialog o tabuiziranih temah.

Pogovor z gledalci vodijo člani Združenja za MOČ, ki deluje na področju celostne psihosocialne pomoči in podpore žrtvam spolnega naslija.


Vstopnice: vstopnine ni, priporočen prostovoljni prispevek je 5-10€.. Število sedežev je omejeno, priporočamo rezervacijo na  info@kolektiv-ziz.com.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
13. februarja, 2023
Čas:
19:00
Kategoriji:
,