Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

KONS @ INKUBATOR // BRIDA: MICRO:BIT

3. junija, 2021 16:00 - 19:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor v četrtek, 3. junija, ob 16. uri vabita mlade med 9. in 14. letom na brezplačno delavnico izdelave nadzornika svetlobe in zvoka.
V maju in juniju v Inkubatorju gostuje ekipa pravih tehnoloških odštekancev, ki svoje delavnice razvijajo z mislijo na interaktivnost in z namenom, da intermedijo na čim preprostejši in zabaven način približajo otrokom! V treh delavnicah bomo dodobra spoznali njihov pogled na tehnologijo in z zabavnimi aktivnostmi sestavljali, slikali, programirali in se igrali.
Kontroliranje luči in zvokov na daljavo? Na delavnici Micro:bit se bomo posvetili programiranju in konkretni uporabi naprav, ki bodo preko programskega vmesnika kontrolirale svetlobo in zvoke!
Intermedijska delavnica z naslovom “Micro:bit – kreativne mreže” bo sodelujočim omogočila podrobnejše razumevanje sodobne tehnologije ter njeno upravljanje oziroma manipulacijo, ki je danes preko hitrega razvoja računalnikov in pametnih telefonov postala dostopna vsem. Večina se nas ne zaveda potencialov tehnologij, ki nas obdajajo, te nam omogočajo, da se lahko v vsakem trenutku povežemo v mreže z drugimi podobnimi napravami, ki beležijo vrednosti in podatke iz naše neposredne ali oddaljene okolice.
Delavnice so namenjene otrokom med 9. in 14. letom in so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja.
Število udeležencev je omejeno na 7, zato je potrebna prijava na tej povezavi oz. klikom na spodnji gumb. V primeru, da bo število prijavljenih preseglo 7, vas o tem ter o morebitnem novem datumu izvedbe delavnice tudi obvestili.
PRIJAVI SE
Delavnice za otroke in mlade, ki se izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.
Delavnice se izvajajo ob upoštevanju odlokov o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2.
Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.
Več o konS @ Inkubator: https://mkc.si/inkubator
Več o projektu konS: https://kons-platforma.org/
Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podrobnosti

Datum:
3. junija, 2021
Čas:
16:00 - 19:00