Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Godalni otoki – ritmi sobivanja

10. septembra, 2022 20:00

Koncert

Ste za sprehod skozi večdimenzionalno glasbeno pokrajino, v kateri zvoki godal in disko glasbe iz sedemdesetih in osemdesetih soočajo globalnost z regionalnim in individualnim?

Sliši se zapleteno, a če povemo, da je glasbeno predstavo Godalni otoki zasnoval vrhunski vsestranski godalec, glasbeni raziskovalec in oče godalkanja Bojan Cvetrežnik, je jasno, da nas čaka izjemna koncertna izkušnja.

Kje v današnjem svetu, v katerem tudi glasba postaja »globalni produkt« in vse bolj uniformirana po nareku trendov in komerciale, je prostor za individualnost, za lastno izražanje? Kako se v glasbeno izražanje posameznika preliva regionalna tradicija – tista, ki je politične meje (še) niso uspele ukalupiti? Kako glasen je glas razmišljujočega posameznika? Je sploh še lahko slišan, ali tudi ta potrebuje »pomoč« globalnosti, da ga zaznamo?

Odgovore na ta in podobna vprašanja ponuja sprehod po poti, ki se bo vila med »otoki« glasbe na Glavnem trgu in z virtuoznimi interpretacijami in improvizacijami štiridesetih gostujočih glasbenikov ponudila drugačno, prav posebno koncertno doživetje, ki ga zlepa ne boste pozabili!


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
10. septembra, 2022
Čas:
20:00
Kategorija:

Prizorišče

Glavni trg

Organizator

Narodni dom Maribor