Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

GLASBENI POSEL 2.0MB: MAŠA PAVOKOVIĆ – GLASBENI PIAR

16. septembra, 2019 18:00 - 20:00

16. septembra se v Mariboru nadaljuje cikel predavanj Glasbeni posel. V goste prihaja Maša Pavoković; tema: glasbeni piar.

Glasbeni posel 2.0: Maša Pavoković – Glasbeni piar
16. september 2019, 18:00
Projektna pisarna CZK v Mariboru, Partizanska 11, Maribor

Predavanje je del uposabljanja Glasbeni posel 2.0, ki ga organizira SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center v sodelovanju s Centrom za kreativnost (Muzej za oblikovanje in arhitekturo Ljubljana).

Na predavanju bo Maša predstavila, kaj zajema področje piarja v glasbi, kakšna je njegova vrednost, predvsem pa kako se ga lotiti in kje nabirati znanje. Kako pripraviti sporočila za javnost, kako pristopiti do medijev, kako spoznati naslovnika s katerim želimo komunicirati in predvsem kako pripraviti besedila in sporočila, ki dosežejo naslovnika.

Maša Pavoković je več kot deset let aktivna v svetu medijev in glasbe. Njene zgodbe se prepletajo med organizacijo dogodkov, stiki z javnostmi, novinarstvom in glasbenim menedžmentom. Kot producentka je skrbela za Slovenski teden glasbe, na televiziji ustvarjala oddaje, kot so Hri-Bar, As ti tud Not Padu, JeBella Cesta, Ne se hecat’ in druge. Na televiziji MTV je začela kot voditeljica, nato pa prevzela stike z javnostjo in uredništvo spletne strani. Več let je skrbela za stike z javnostmi in organizacijo dogodkov DanceRepublic, ki je v Slovenijo pripeljala svetovno znane didžeje, med katerimi so Tiesto, Armin Van Buuren, Deadmau5 in drugi. Bila je gonilna sila prostora za druženje Ziferblat Ljubljana, skrbi za koordinajo Špil lige – Prve lige dijaških bendov v Kinu Šiška in piar za festival Exit. Pod njenim okriljem je skupina Koala Voice, aktivno pa sodeluje tudi z Magnificom. Med njenimi odmevnejšimi projekti je bila tudi komunikacija Kickstarter kampanje prvega lebdečega gramofona na svetu MAG-LEV Audio.

Po predavanju in debati sledi koncert zasedbe pArt:y. Program v sodelovanju z Glasom podzemlja.

Usposabljanje Glasbeni posel 2.0 poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Podrobnosti

Datum:
16. septembra, 2019
Čas:
18:00 - 20:00